Здоров'я

Вода с хлорофілом, джерело здоров’я чи просто модний напій

Вода с хлорофілом зараз на слуху постійно, майже всі блогери транслюють, як вони вживають такий напій зранку. Але чи справді цей напій такий корисний, чи це черговий міф? Давай розбиратися!

У рекламних постах звучать слова «детокс», «схуднення», і в це щиро вірять навіть автори, наприклад, Кортні Кардаш’ян. Але перш ніж ти піддасися магічному впливу реклами, прочитай думку лікарів.

Що таке хлорофільна вода?

Згадаймо уроки біології: хлорофіл – це зелений пігмент, який поглинає світло і живить рослину. Хлорофільна вода – це напій, що складається з води та набору вітамінів та інших поживних речовин, включаючи хлорофіл.

Чим вона корисна?

Невелике дослідження показало, що хлорофіл у вигляді борошна, доданий до страв, допомагає знизити апетит. Прийом хлорофілу в таблетках може призупинити розвиток раку в шлунково-кишковому тракті (це показало інше невелике дослідження, і воно не вважається клінічно перевіреним!). До того ж проводити дослідження хлорофілу досить складно, тому що люди не можуть харчуватися лише ним. І він не є схваленим БАДом чи тим більше лікарським засобом.

Отже, виходить, що достовірних відомостей про користь хлорофілу немає.

А чим ризикую?

По суті, побічним ефектом прийому хлорофілу може бути біль у животі. Жодних серйозних зареєстрованих проблем на даний момент немає. Але й користі теж.

Чи спробувати? Вирішувати тобі. У будь-якому випадку хлорофільна вода — це рідина, а значить, ти не відчуватимеш спрагу.

Натуральні джерела хлорофілу – шпинат, зелень, спіруліна, броколі, спаржа, зелені боби, квасоля. Очевидно, що в них набагато більше користі, ніж в одному хлорофілі. І вони обходяться набагато дешевше за хлорофіл!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

4 комбінації одягу і взуття, які зроблять візуально вищою і стрункішою

Напевно багато хто з вас регулярно задаються питанням, як без довгих тренувань і болісних дієт…

4 години тому

Якої висоти чоботи будуть популярні цієї осені і зими

Вибір теплого та стильного взуття – обов'язковий етап підготовки гардеробу до зими. Дизайнери пропонують масу…

5 години тому

Вічна класика: як стилізувати білу сорочку у новому сезоні

Небагато речей здатні зберегти свою актуальність крізь роки, але біла сорочка — виняток із усіх…

10 години тому

Як найкраще носити міні в холодну погоду: обирайте в’язані варіанти

Зазвичай в осінньо-зимовий сезон сукні не стоять на першому місці у списку речей, які ми…

2 дні тому

Цей принт замінить леопардовий восени та взимку 2024/2025

Анімалістичні принти давно захопили модний світ. Якщо минулого сезону всі буквально божеволіли по леопардовому орнаменту,…

3 дні тому

З яким взуттям носити популярні в цьому сезоні шуби

Шуби — наймодніший верхній одяг сезону осінь-зима 2024/25. Ними дизайнери пропонують замінити пуховики, дублянки, утеплені…

4 дні тому