Краса

5 випадків, коли чорний одяг краще не одягати

Чорний – улюблений колір багатьох дівчат. Ми одягаємо маленьку чорну сукню, коли хочемо справити незабутнє враження на побаченні, і витягуємо з шафи чорні штани, коли не хочеться довго думати над тим, у чому піти на роботу.

У популярності чорного є багато причин: він підходить до всього, він завжди доречний… Хоча стривай — виявляється, на думку стилістів, є п’ять ситуацій, для яких чорний одяг — табу чи просто поганий вибір!

Денні урочистості влітку

Хрестини, сімейні обіди, дівич-вечори, ювілеї – для всіх денних літніх заходів краще підходять легкі кольори. «Тяжкий чорний може виглядати недоречним під час веселого свята. Не любите світлі відтінки — подумайте про темно-синій чи сірий — вони більше відповідають таким випадкам», — каже стилістка Грейс Ван Клів.

Весілля

Ти напевно чула, що на весілля не можна одягати білі речі (якщо ти, звичайно, не наречена), але як щодо чорного?

«Не можна говорити про існування суворого правила, але весілля – це свято, і чорне в цьому випадку – не найкращий вибір. Світлі кольори та квіткові принти створюють романтичну атмосферу, до того ж у разі спеки вам буде комфортніше у такому одязі», — каже стилістка та коуч за іміджем Дана Лінч.

І, звичайно ж, ти можеш одягнути чорну сукню на весілля подруги, якщо дрес-код заходу передбачає використання саме цього кольору.

Літні свята на вулиці

Вся річ у спеці — всі знають, як добре чорний колір поглинає сонячне проміння. Так що в цьому випадку справа не в атмосфері торжества, а в практичності: як пояснює творець сайту про фешн-тренди Ана Робертс, чорний аутфіт загрожує дискомфортом або навіть перегрівом. До того ж темні кольори приваблюють комах, що може створити тобі додаткові незручності.

Похорон

Здивована? Але, пояснює Ван Клів, похорон не обов’язково має на увазі одяг чорного кольору — достатньо буде темного непомітного відтінку синього, фіолетового, бордового, сірого чи коричневого. За словами стилістки, обираючи речі, треба керуватися здоровим глуздом — наприклад, якщо ти знаєш, що родичі покійного — консервативні люди, то краще віддати перевагу чорному кольору.

Співбесіда

Чорний може здатися чудовим вибором для зустрічі з потенційним роботодавцем – адже він чудово вписується у діловий дрес-код. Проте стилістка Ерін Х’юстон вважає, що це не той варіант, який допоможе одержати робоче місце.

«Ваша мета — виділитися з натовпу, тому використовуйте інші нейтральні кольори, коли йдеться про консервативні компанії, і навіть яскраві, якщо в організації цінують креативність. Це підвищує шанси, що вас запам’ятають», — каже Х’юстон.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

7 години тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

8 години тому

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

1 день тому

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

2 дні тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

2 дні тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

4 дні тому