Лайфстайл

Як легко очистити м’які стільці

М’які стільці можуть надати елегантності та характеру будь-якому приміщенню, але їхня чистка може здатися досить складним завданням. Зрештою їх не можна просто кинути в пральну машину.

Подробиці

Підтримання чистоти м’яких стільців не така складна задача, як може здатися на перший погляд.

Як часто потрібно чистити м’які стільці

Найкращий час для чищення м’яких стільців залежить від їх використання та стану. Якщо ваші стільці використовуються щодня і за кілька місяців починають виглядати трохи гірше, чистіть їх сезонно.

Якщо вони використовуються рідко, чистіть їх раз на рік, щоб не допустити потрапляння пилу та зберегти їх у хорошому стані.

Що вам знадобиться

Ось вам потрібно мати під рукою, щоб почистити м’які стільці.

  • Пилосос з насадкою для оббивки або щіткою.
  • Тепла вода.
  • М’який засіб для миття посуду або пральний порошок.
  • Чисті мочалки.
  • Перекис водню (3%), білий оцет або куплений засіб для видалення плям.
  • Щітка з м’якою щетиною.
  • Пароочисник (за бажанням).

Крок 1: Пилосос

Першим кроком у чищенні м’яких стільців та крісел є очищення пилососом. Це дозволить видалити поверхневий бруд і кіптяву, а також допоможе відчистити плями. Щоб пропилососити, використовуйте насадку для оббивки.

Якщо ваш пилосос не має такої насадки, використовуйте щітку. Невеликими м’якими рухами проведіть по оббивці пилососом, щоб прибрати волосся, крихти та інші забруднення, працюючи від верхньої частини стільця до нижньої.

Крок 2: Приготуйте розчин, що чистить

Потім зберіть інші засоби для чищення – настав час зробити мило. Наберіть у велику миску дуже теплу воду (настільки теплу, наскільки це безпечно). Додайте чайну ложку прального порошку для делікатного прання та засіб для миття посуду. Змішайте їх разом.

Крок 3: Точкове чищення

Тепер настав час зайнятися видаленням стійких плям. Для точкового очищення можна використовувати або покупний засіб для видалення плям, або зробити власний з 3% перекису водню або білого оцту.

У будь-якому випадку занурте чисту ганчірку в засіб для виведення плям і акуратно промокніть пляму, після чого залиште її на 10 хвилин. Поки засіб для виведення плям вступає в реакцію, переходьте до наступного кроку.

Крок 4: Очистіть стільці

Опустіть чисту ганчірку в мильну суміш, яку ви приготували раніше, і відіжміть з неї зайву рідину.

Потім акуратно змочіть ганчіркою всю м’яку поверхню стільця, так щоб поверхня була досить вологою, але не просочена водою. У міру необхідності повторіть цю дію кілька разів, щоб ефективніше відчистити стілець.

Крок 5: Скраб та пара

Потім візьміть щітку з м’якою щетиною і дуже обережно протріть оббивку. Протирайте невеликими круговими рухами, працюючи зверху донизу.

Якщо у вас є пароочисник, зараз саме час ним скористатися. Очистіть крісло парою зверху вниз, використовуючи невеликі схрещувальні рухи щіткою.

Крок 6: Ополосніть і висушіть

Щоб закінчити чистку м’яких стільців, змочіть чисту ганчірку в теплій воді і відіжміть її, поки вона не стане вологою. Потім проведіть нею по всій поверхні оббивки, повторюючи так кілька разів, поки оббивка не очиститься від бруду.

Після дайте час стільцям висохнути протягом дня чи ночі. Найкраще поставити їх в кімнаті з відкритими вікнами та вентиляторами, спрямованими на меблі.

Це забезпечить достатню кількість поперечного вітру, який допоможе стільцю рівномірно висохнути. Також можна поставити м’який стілець у тінистому місці на вулиці на кілька годин, щоб він висох.

Як зберегти м’які стльці та крісла чистими довше

Щоб м’які стільці довше залишалися чистими, можна зробити дві основні речі. Перше – негайно обробляти будь-які плями в міру їхньої появи. Друге – нанести на стільці засіб для захисту від плям, щоб забезпечити додатковий захист від плям та бруду.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Городники пояснили, для чого додають господарське мило при обприскуванні городини від шкідників

Ми живемо в такий час, що вже мало хто обходиться без обприскування кущів, дерев, городини…

4 години назад

Як приготувати яскравий святковий салат без майонезу: мало хто знає фішку заправки

Пройшли ті часи, коли майже всі салати заправлялися майонезом. Зараз навпаки – більше цінуються салати,…

4 години назад

Городники пояснили, чому гірчить листя салату: знають лише досвідчені

Салат – одна з небагатьох рослин, яким не потрібно багато сонячного світла, високих температур. Здається,…

5 години назад

Альону Савраненко, більш відому як реперка Alyona Alyona, помітили з бойфрендом

Альону Савраненко, більш відому як реперку  Alyona Alyona, прихильники побачили з бойфрендом. Цією інформацією поділився…

5 години назад

Кулінари розповіли, щоб смажена картопля не прилипала до сковорідки: поради на вагу золота

Мало хто з нас не любить смажену картопельку. І дольками, і соломкою, і кільцями, а…

5 години назад

Городники розповіли, які найкращі сусіди картоплі: «зальотних» шкідників не буде

Не секрет, що від близького сусідства деяких рослин одні ростуть краще, а інші, навпаки хиріють…

6 години назад