Лайфстайл

Як зробити кольорові крашанки: 4 природні барвники

Великдень неможливо уявити як без пасочки, так і без крашанок. Зазвичай яйця звикли фарбувати цибулинням, але можна пофарбувати крашанки й за допомогою інших рослинних барвників.

Подробиці

Зелені крашанки можна зробити за допомогою шпинату. Для цього знадобиться 1 кілограм шпинату. Можна взяти й заморожений. Залийте шпинат 2 літрами води й поставте на маленький вогонь, щоб закипів, нехай вариться поки вода не позеленіє, після цього у воду додайте 2 столові ложки оцту та 1 столову ложку лимонного соку. Яйця перед цим треба зварити окремо. Покладіть яйця у розчин та тримайте поки не стануть зеленими. Замість шпинату можна використати кропиву.

Жовтими крашанки вам допоможе зробити куркума. Для цього візьміть 2 столові ложки куркуми й 1 столову ложку паприки. Залийте 2 літрами води й додайте 1 столову ложку оцту. Варені яйця потримайте у цьому розчині. Після того, як вони стануть жовтими, викладіть на серветку, щоб висихали.

Синій та фіолетовий колір крашанок можна зробити за допомогою заморожених ягід смородини, журавлини або ожини. Відваріть яйця й натріть їх ягодами. Покладіть на серветку, щоб просохли.

У блакитний  яйця фарбують за допомогою синьої капусти. Перед тим, як фарбувати, їх треба відварити. Відварені яйця натріть соком капусти й покладіть, щоб вони просохли.

 

Вікторія Петрушенко

Закінчила КНУ імені Тараса Шевченка, за спеціальністю філолог. З 2014 року працюю в різних інтернет-виданнях. Мама трьох чудових хлопців. Люблю готувати та експериментувати на кухні. Ділюся рецептами і корисними порадами з читачами сайту.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

2 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

3 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

18 години тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому