Здоров'я

Ця модель джинсів найбільше шкодить здоров’ю: вердикт лікарки

Ця стильна модель є в гардеробі майже кожної, але мало хто здогадується, яку загрозу вона насправді несе для нашого здоров’я.

При виборі речей для гардеробу ми дивимося на те, чи добре вони сидять на нас, і вже точно в останню чергу замислюємося, як саме одяг може позначитися на стані нашого здоров’я. А даремно! Лікарі попереджають, що навіть найулюбленіші джинси можуть стати твоїм заклятим ворогом – якщо вони з підвищеною талією.

Так, саме ця модель вважається найшкідливішою для здоров’я, і ось чому! На думку лікарки гастроентеролога Маріанни Малімоненко, такі джинси просто протипоказані людям із хворобами шлунково-кишкового тракту, бо можуть лише посилити вже наявні патології.

“За рахунок тиску в області талії відбувається підвищення внутрішньочеревного тиску, що може стати причиною печії, нудоти, тяжкості в животі, а також посилити болючі відчуття при здутті», – розповіла лікарка про наслідки регулярного носіння джинсів із завищеною талією.

Джинси з високою посадкою також можуть порушити кровотік органів черевної порожнини: погіршити приплив артеріальної крові або відтік венозної. Нічого хорошого цей предмет одягу не несе і для наших нервових закінчень. Їхня чутливість згодом загострюється, завдаючи нам біль.

Навіть якщо у тебе немає проблем із шлунково-кишковим трактом, від джинсів з високою талією краще відмовитися — хоча б на період менструації. У них ти в середньому проводиш по 8-10 годин на день, тому в першу чергу потурбуйся про свій комфорт та здоров’я.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Пшеничні плесканці замість хліба та лаваша: потрібно лише чотири інгредієнти

Якщо ви шукали альтернативу хлібним виробам, тоді цей рецепт для вас. Ви можете легко зробити…

40 хв. назад

Молода дружина Віктора Павліка налякала новиною про операцію співака: «Без неї він може померти будь-якої миті»

Катерина Реп'яхова виклала у своєму Instagram сторіз з інформацією про необхідність проведення операції Віктору Павліку.…

1 годину назад

Кулінари запропонували новий спосіб приготування вівсянки: хто куштує, всі в захваті

Вівсянка іноді сприймається досить упереджено. Чомусь її іноді називають не дуже приємними словами, які пов'язані…

2 години назад

Городники розповіли, як доглядати за кабачками, щоб родили до жовтня: секрети підживлення

Кабачки – невибаглива овочева культура, яка  може родити без додаткового підживлення. Якщо ви будете доглядати…

2 години назад

Як приготувати шоколадні оладки на кефірі: вдвічі смачніші за звичайні

Сніданок та оладки — гарний тандем. Звичайно, перед роботою не завжди є час стояти пекти…

3 години назад

Господині розповіли, як зробити натуральні барвники для крашанок

Підготовка до Великодня триває. У подробицях господині поділилися секретом, як зробити кольорові крашанки з натуральних…

3 години назад