Здоров'я

Дієтолог перерахувала приховані причини загостреного апетиту

Бажання перекусити може бути пов’язане із захворюваннями деяких органів, проте іноді ми просто плутаємо спрагу з голодом.

Дієтолог Вікторія Радостная докладно розібрала незвичайні причини посиленого апетиту. Постійний голод може сигналізувати про серйозні проблеми зі здоров’ям.

Експертка підтвердила, що загострене бажання щось з’їсти іноді пов’язане із захворюванням щитовидної залози. Ослаблений орган виробляє недостатньо гормонів, тому виникає дефіцит енергії. Організм намагається заповнити його за допомогою харчування, і це йому вдається на короткий термін. Через незначний проміжок часу людина знову хоче їсти. У цьому випадку необхідно звернутися до фахівця.

Другою неочевидною причиною може стати цукровий діабет другого типу або інсулінорезистентність. Організму не вдається грамотно переробити глюкозу, що надійшла разом із їжею.

Крім того, загострене почуття голоду може бути пов’язане з підвищеним виділенням соляної кислоти у шлунку. У цьому випадку за допомогою їжі організм хоче скоротити надмірне вироблення ферменту.

Четвертим чинником іноді є стрес. Він провокує вироблення кортизолу. Гормон, своєю чергою, змушує організм запасатися калоріями у разі небезпеки.

Крім того, тяга до їжі може бути викликана бажанням випити води. Центри спраги та насичення, як пояснила лікарка розташовані поруч один з одним. Нерідко ми помилково розрізняємо сигнали.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Гімнастика для кишечника: легка розминка, яка допоможе швидко сходити до туалету

Існує багато способів прискорити процес дефекації. Найголовнішими правилами нормального функціонування ШКТ є рекомендована кількість клітковини…

23 години тому

Краща дієта для шкіри та волосся: як схуднути та залишитися красивою

Для краси волосся та шкіри дуже важливо, щоб меню було різноманітним. Саме збалансоване харчування з…

4 дні тому

Не вправи і не дієта: 8 несподіваних способів розігнати метаболізм

Зовсім не обов'язково нарощувати м'язову масу, щоб витрачати більше калорій, адже існують альтернативні методи прискорення…

6 днів тому

Дієтологи розповіли про 7 головних помилок, які роблять жінки в спробах схуднути

Може здатися, що процес схуднення досить простий: потрібно витрачати більше калорій, ніж отримуєш з їжею.…

1 тиждень тому

Названо доступні продукти, які «розгойдають» стомлений мозок і покращать пам’ять

Факт, відомий кожній: у моменти втоми та нервової напруги нас тягне на прості вуглеводи, булочки…

1 тиждень тому

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо…

1 тиждень тому