Здоров'я

Звички, які вбивають: ці 3 невинні речі щодня отруюють наш організм

Ми робимо ці дії, навіть не замислюючись, до яких страшних наслідків вони можуть призвести. Прямо зараз повір, чи ти маєш ці шкідливі звички!

Наше життя складається з рутинних справ, які з першого погляду не мають жодної загрози. При цьому деякі невинні на вигляд звички можуть істотно нам шкодити, а в окремих випадках навіть вбивати. Запам’ятовуйте ці 3 буденні речі, які отруюють наш організм токсинами.

Прання одягу у хімчистці

Для видалення стійких забруднень у хімчистках застосовується розчинник перхлоретилену, який кваліфікується як канцероген. Наслідки можуть бути найнеприємнішими: аж до ураження печінки, нирок та нервової системи. Тому хімічному чищенню краще віддати перевагу домашньому і використовувати делікатні засоби з позначкою «еко» та «біо».

Любов до консервів

Багато виробників харчових консервів обробляють банки бісфенолом А (BPA) з метою захисту від корозії. Ця хімічна речовина прирівнюється до гормонів і руйнує ендокринну систему організму, що загрожує серцевими захворюваннями, діабетом та чоловічим безпліддям.

Щоб зменшити ці ризики, краще відмовитися від консервованих продуктів на користь свіжих та заморожених. Консерви ж варто купувати тільки від перевірених виробників і ніколи не вживати в їжу вміст банок зі строком придатності, що минув.

Повторне використання пластику

Проблема тут все в тому ж таки небезпечному хімікаті BPA. І хоча зараз багато виробників стверджують, що більшість пластикових пляшок не містять токсичних речовин, ми не можемо довіряти їм беззастережно. Тому просто забуваємо про звичку переливати в стару пляшку різні рідини і для багаторазового використання заводимо скляну тару.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

Вівсянка та каша — нероздільні поняття. Якщо ви також не володієте ідеями, які ще смаколики…

3 години тому

Ліза Глінська нагадала фанам про вихованість та причину її роздратування щодо особистих питань

Останнім часом Лізу Глінську закидають питаннями про її вагітність. Про це ведуча та суддя кулінарного…

3 години тому

Як лід може допомогти врятувати суп від кулінарних помилок

Ви варите гарячу першу страву, а вам пропонують покласти в неї лід. Така порада може…

4 години тому

Що робити, якщо плоди на сливі осипаються зеленими

Сливи відцвіли, з'явилася зав'язь, але радіти рано. Дерево часто скидає плоди зеленими. У чому причина,…

4 години тому

З яких двох продуктів можна приготувати фрикадельки без м’яса

Так, фрикадельки завжди асоціюються з м'ясним фаршем. Проте не з ним єдиними можна приготувати смачну…

5 години тому

Хвоя рятує від болі у суглобах: як приготувати цілющу настоянку

Хвоя славиться своїми цілющими властивостями.  Настоянка із хвої - перша допомога при запаленні суглобів, якщо…

5 години тому