Кулінарія

Як приготувати пишні пиріжки з капустою, які будуть «танути в роті»

Не секрет, що приготування пишних та смачних пиріжків – процес досить клопіткий та тривалий. Заміс тіста і його витримка якраз і забирають більшу частину такого дорогоцінного сьогодні для всіх часу.

Але, незважаючи на ці труднощі, будь-яка господиня все одно знаходить зручні їй способи приготування, щоб побалувати своїх домочадців або гостей ароматними та ситними ласощами.

Подробиці

Якщо ви живете в сучасному ритмі і не можете витратити цілий день на простоювання біля плити через свою зайнятість, то терміново записуйте, як швидко приготувати пиріжки з капустою. Рецепт у них дуже простий.

Тим більше, ми відкриємо вам кілька простих секретів, і ви побачите, що приготування пиріжків дійсно не забере у вас багато часу.

Для тіста візьміть такі інгредієнти:

40 г дріжджів (краще не сухих, а пресованих), півлітра молока (або кефіру), маргарин – пачка, сіль – 1 ч. ложка, цукор – 1 ст. ложка, яйця – 3 шт., борошно – 1 кг, олія рослинна.

Готуємо тісто:

У склянці підігрітого молока розведіть усі дріжджі та додайте цукор. Накрийте чистою серветкою та залиште на півгодини. В окремій глибокій мисці змішайте міксером молоко, яйця, сіль і розтоплений маргарин, що залишився. Додайте до цієї суміші розведені в молоці дріжджі і знову все добре перемішайте.

Просіяне борошно додавайте малими порціями, доки консистенція не нагадуватиме густу сметану. Накриваємо знову серветкою і ставимо в тепле місце хвилин на 40.

Секрет: якщо поставити тісто у відро із гарячою водою – процес прискориться.

Готуємо начинку:

Тут все просто. Ставимо варити 3-5 шт. яєць. Свіжу капусту дрібно шаткуємо, трохи обсмажуємо цибулю на олії, потім додаємо капусту, все це накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 15. За кілька хвилин до готовності можна додати кілька ложок кетчупу або томатної пасти. Не забудьте посолити. До готової начинки додайте терте яйце.

Як тільки тісто в 2 рази збільшиться в об’ємі, поступово додаємо в нього борошно, що залишилося, і витримуємо ще трохи. Далі розгортаємо його і формуємо кружальця (товщиною 1 см), викладаємо начинку і загортаємо.

Ось, власне, і все.

Вам залишилося тільки вибрати, як готувати пиріжки далі – смажити на сковорідці або випікати в духовці. Якщо ви противник всього смаженого, то готуйте пиріжки в духовці за цим же рецептом. Не забудьте тільки змастити їх перед випіканням зверху збитим яйцем.

Секрет: після того, як пиріжки будуть готові, їх необхідно викласти в миску, попередньо змастивши кожен кип’яченою холодною водою. Зверху накрийте лляним рушником.

Приємного вам апетиту!

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Перерослі пасинки у помідор

Досвідчені городники рекомендують видаляти довгі пасинки у помідорів. Негативних наслідків від цього не буде. Є…

25 хв. назад

Секрет зберігання туалетного паперу в шафі з речами

Часто трапляється так, що одяг після того, як пролежить якийсь час у шафі, починає неприємно…

1 годину назад

Сіль у туалеті: корисна хитрість

Японія славиться своїми новаціями, але водночас японці продовжують дотримуватися певних правил і обрядів своїх предків.…

2 години назад

Замініть чорнобривці більш корисною квіткою – ця рослина бореться з багатьма шкідниками на городі

Такі невибагливі на вигляд квіти, як чорнобривці, поєднують у собі відразу дві важливі якості. Як…

3 години назад

Прання вовняних шкарпеток та інших виробів з вовни: тонкощі процесу

Багато стилістів впевнені – вовняні речі ніколи не вийдуть із моди. Але навіть у тому…

4 години назад

4 кулінарні секрети приготування ідеальних кексів

Кекси - це чудовий десерт до чаю, який подобається як дорослим, так і дітям. Покупні…

5 години назад