Лайфстайл

Як запобігти появі зморшок під очима

Перші зморшки під очима з’являються вже у 20-річних. Цей процес легко пояснюється втратою колагену, через що клітини шкіри втрачають здатність до поновлення. Активна міміка також грає свою роль. Однак не варто впадати в паніку, що робити далі. Найкраще діяти прямо зараз.

Почніть використовувати ретинол

Переходимо одразу до справи, без зайвих відступів. Багато дерматологів сходяться на думці, що ретинол – це єдиний найбільш ефективний інгредієнт для позбавлення від зморшок. Сам ретинол є похідним вітаміном А, він стимулює метаболізм клітин шкіри і вироблення колагену, який знову зробить шкіру гладкою і пружною. Арифметика проста: що більше колагену, то менше зморшок.

Збалансовані засоби з ретинолом мають ряд незаперечних переваг, включаючи оновлення текстури шкіри, після чого вона набуде більш гладкого і рівного тону. Додайте до свого догляду продукт із ретинолом у складі — і зміни не забаряться.

Подбайте про достатнє зволоження

Не забувайте про зволожуючий крем для шкіри навколо очей. Оптимальними вважаються засоби, у складі яких є не тільки ретинол, а й гіалуронова кислота, вітаміни Е та С, а також пептиди. Саме завдяки пептидам клітини шкіри почнуть виробляти більше колагену, а значить, наша мета виявиться вже ближче.

Не забувайте про олії

Суха і зневоднена шкіра особливо вразлива і схильна до появи зморшок, тому просто одного зволожуючого крему може виявитися недостатньо. Фахівці рекомендують для посилення ефекту після крему наносити й олію, наприклад, арганова, яка допоможе в утриманні вологи. Масло і зволоження — це ключі до запобігання зморшок, а вранці після такого вечірнього ритуалу шкіра виглядатиме сяючою та пружною.

Не виходьте з дому без SPF-засобів

Профілактика – найкраще лікування. Косметика з SPF у складі допоможе запобігти появі зморшок, а також втраті колагену. На яскравому сонці не залишайтеся без окулярів, адже шкірі навколо очей потрібен додатковий захист від ультрафіолету.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як прибрати вм’ятини з лінолеуми за 30 секунд

Лінолеум — практичний матеріал для підлоги. Його легко вкладати, мити, але від важких предметів та…

10 години тому

Чи можна мити ламінат мийним пилососом

Волога та деревина погано сумісні. Надмірна волога псує натуральний матеріал. У випадку з ламінат ситуація…

11 години тому

Ефективний спосіб нейтралізації запаху сечі з постільної білизни та одягу

Якщо вчасно не впоратися з забрудненням, можлива проблема. Запах ніби в'їдається в волокна та набуває…

13 години тому

Як сушити рушники та килимки, щоб не утворився запах сирості

В ванній кімнаті рушники та килимки постійно знаходяться в використанні, адже ніхто не буде їх…

2 дні тому

Як легко відмити решітку з плити, яка вкрилася товстим шаром жиру

Не дивно, що решітка на кухонній плиті швидко вкривається товстим шаром жиру. Проблема полягає в…

2 дні тому

Чи безпечно залишати пральну машину постійно включеною в розетку

Про пральні машини між експертами, сервісними службами та споживачами постійно точаться розмови та суперечки щодо…

2 дні тому