Лайфстайл

Як зробити вівсянку кориснішою і смачнішою

Каша вранці — чудовий варіант сніданку не тільки для малюків, але й для дорослих, які дбають про своє здоров’я та стежать за фігурою. Звичайна каша може швидко набриднути, але якщо поекспериментувати з добавками, то на виході ви отримаєте зовсім інші страви, але незмінно корисні.

Терта морква

Горіхи, насіння та фрукти – ці добавки очевидні. Виявіть трохи творчості та доповніть звичний сніданок яскравими фарбами. Терта морква внесе солодкі нотки в кашу, а бета-каротин, антиоксиданти та клітковина візьмуть на себе роль корисних бонусів.

Кольорова капуста

Звучить привабливо, чи не так? Шматочки цього овочу в вівсянці виглядатимуть оригінально. Цвітна капуста – чудове джерело клітковини з низьким глікемічним індексом, що дозволить контролювати рівень цукру в крові.

Фініковий сироп

Мед і кленовий сироп – теж хороші варіанти, але особливо досвідченим краще звернути увагу на фініковий сироп. У складі присутній магній і калій, а значить ця добавка наділена не тільки солодким смаком, але й антистресовими властивостями.

Тигрові горіхи

Іноді їх називають ще земляним мигдалем. Однак насправді це аж ніяк не горіхи, за класифікацією вони належать до тих самих категорій, що й картопля. Тигрові горіхи за формою схожі на нут, а за смаком будуть солодші за звичний мигдаль. Ця добавка вважається вдалим пребіотиком та допомагає створити збалансований мікробіом у кишечнику.

Насіння льону

На смак це насіння не сильно вплине, але користь і поживність багаторазово зросте. Посипте насіння льону зверху або переміщуйте з кашею і додаткова доза омеги-3, цинку та кальцію вам забезпечена.

Грецький йогурт

Разом з несолодким йогуртом вівсянка отримає більше білка, а значить ви довше відчуватимете ситість. Наявність у складі пробіотиків, кальцію та вітаміну В12 – ще один безумовний плюс на користь вибору саме цієї добавки.

Ягоди

Можливо, це не найоригінальніший варіант, але навряд чи хтось буде сперечатися, що ягоди миттєво перетворять непоказну тарілку з вівсянкою на хіт Інстаграма. Малина, полуниця, журавлина, смородина, чорниця, ожина – вибирайте будь-що і міксуйте, як вам заманеться.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Як приготувати салат з сиром фета

Зараз чудовий час для того, щоб підтримувати організм за допомогою корисної їжі. Найкраще з цим…

16 хв. назад

Ці вправи допоможуть впоратися з хронічною втомою

Синдром хронічної втоми, як припускають вчені, може бути пов'язаний із нерівномірним навантаженням на різні зони…

45 хв. назад

Як приготувати ідеальний рис для суші

Ця відома страва японської кухні дуже швидко стала популярною по всьому світу: перед ідеальним поєднанням…

1 годину назад

Яка може бути реальна небезпека від сидячої роботи: перевір себе

Багато хто з нас працює в офісі – домашньому чи офлайн, куди вирушають щоранку. А…

2 години назад

Як приготувати смачну паску з сиру: відмінний рецепт

Зовсім скоро ми святкуватимемо світле свято Великдень. Всі ми з дитинства любимо це світле свято,…

2 години назад

Що любить розсада: секрети правильного поливу

Бажаєте виростити міцну розсаду? Важливою умовою є правильний полив. Для кожної овочевої культури свої правила…

3 години назад