Кулінарія

Зелена кава з брокколі: кофеїн та зелень можна поєднати в одній чашці

Хороша новина для любителів кави: кофеїн та зелень таки можна поєднати в одній чашці. Цвітна капуста і брокколі – звичні інгредієнти не тільки в салатах, а й у смузі. А тепер овочі зазіхають на присутність і в іншому напої – у каві.

Подробиці

Кава з брокколі звучить привабливо, чи не так? Цей несподіваний мікс вигадали в Австралії, при цьому вчені керувалися лише найкращими спонуканнями. Інтерес до здорового способу життя та правильного харчування рік у рік тільки збільшується, але при цьому люди все одно часто виявляються нездатними з’їсти рекомендовану норму овочів. А броколі у вигляді напою допоможе заповнити цю прогалину.

У свіжому вигляді броколі не використовують, адже це не смузі. Спочатку овоч слід висушити, а потім його подрібнюють на дрібний порошок, який і додають у каву. При цьому лише дві столові ложки такого зеленого порошку прирівнюються за своїми цінними властивостями до порції овочів.

Використання броколі для приготування порошку дозволить скоротити харчові відходи, що також є важливим нюансом. Є ще один вагомий аргумент на користь нової «зеленої» кави — чимало людей вживають брокколі в їжу на регулярній основі. Найчастіше цей хрестоцвітий овоч виявляється гостем на столі лише час від часу, а кава користується значно більшою популярністю. Щоб досягти важливих змін найкраще використати вже існуючу звичку, але трансформувати її на новий лад — унікальний спосіб, який добрий у будь-якій галузі.

Альтернативні варіанти

Якщо ви насилу уявляєте собі каву з брокколі, то можна почати з інших варіантів. Порошок з брокколі, безумовно, корисний — і він здатний стати цікавим інгредієнтом тієї ж смузі, доповнити пластівці з фруктами або пюре з авокадо. Такий порошок можна зберігати набагато довше звичайних овочів, а поле для експериментів зі смаками та стравами тепер значно ширше.

Екологічно чистий, укомплектований овочами та з кофеїном? Капучино з брокколі – екстравагантний напій, який безперечно варто спробувати.

Сергій Пасевич

Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

Що робити, якщо з горщика з орхідеями стирчить коріння: не чіпати чи обрізати

Орхідеї - надзвичайно красиві, екзотичні рослини. Всі, хто вперше стикаються з цими квітами, часто дивуються,…

4 хв. назад

Які секрети допоможуть зробити домашню випічку безпечною для фігури

Не всі господині люблять радувати домашніх випічкою власного приготування, адже це може призвести до появи…

11 хв. назад

Городники розповіли, коли висаджувати баклажани у відкритий ґрунт

Баклажани – це рослини, яким для успішного плодоношення потрібне тепло (температура повітря не менше +20,…

8 години назад

Шоумен Володимир Остапчук опинився в лікарні

Шоумен Володимир Остапчук кілька годин тому в своєму сторіз в Instagram опублікував світлину, де він…

8 години назад

Як зробити оливкові крашанки завдяки 2 інгредієнтам

Якщо ви не запланували пофарбувати крашанки в оливковий колір, то ще є час це зробити.…

9 години назад

Городники пояснили, чи можна пересаджувати огірки, якщо вони густо зійшли

Якщо ви справилися з проблемою садіння огірків і вони добре зійшли, то може виникнути інша…

9 години назад