Краса

Стиліст Вікторії Бекхем поділився секретом, як за допомогою усього одного засобу, підтримувати красу волосся

Вікторія Бекхем – безумовно приклад для наслідування. Вона веде успішний бізнес, встигає проводити час із сім’єю і при цьому завжди чудово виглядає.

Джейсон Кольєр, зірковий стиліст по волоссю, який працює з Вікторією вже не перший рік, поділився секретом густого та блискучого волосся дизайнерки. Зберігати здорове волосся Вікторії допомагає колаген.

Колаген – ниткоподібний білок, що входить до складу всіх тканин людського організму. Назва протеїну походить від грецького слова kolla – “клей”. Це невипадково: основну функцію колагену багато фахівців порівнюють саме з клеєм. Його молекули утворюють довгі тонкі білкові волокна – фібрили. Вони служать для скріплення клітин тканин і пов’язують наш організм у єдине ціле. Колаген бере участь у «будівництві» суглобів, кісток, сухожиль, волосся, нігтів та шкіри та утворює стінки вен, артерій та капілярів. За різними оцінками, на нього припадає близько третини всіх білків у нашому організмі.

Чим старшими ми стаємо, тим складніше організму виробляти власний колаген. Відсоток вироблення колагену скорочується вже до 20 років, а після 25 кількість нових волокон вже помітно менша за кількість зруйнованих. Вже на цьому етапі ми помічаємо перші ознаки старіння: шкіра втрачає пружність та зволоженість, з’являються перші зморшки, волосся та нігті повільніше ростуть, а їх структура витончується.

«Колаген допомагає оживити сухе тьмяне волосся, буквально вибудовуючи його зсередини. Наше волосся в основному складається з білка кератину, для створення якого організм використовує певні амінокислоти, які містяться і в колагені, – пояснює Джейсон. Білок діє як антиоксидант, захищаючи клітини волосся від пошкоджень та втрати природного пігменту. Він зміцнює волосся, живить його зсередини, а також значно уповільнює появу сивого волосся. Крім того, колаген зміцнює та омолоджує шкіру голови, завдяки чому ріст волосся стає більш інтенсивним».

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Як приготувати смачний пиріг з маком та бананом без борошна

Випічка без борошна можлива. Його можна замінити на зовсім інший продукт, з яким смак буде…

29 хв. назад

Топ-7 рослин для створення клумби: найкращий вибір за розміром та формою

Для створення клумби потрібні рослини, які будуть взаємодоповнювальні за зовнішнім виглядом. Суть в тому, що…

52 хв. назад

Як відварити картоплю для салату, щоб вона зберегла форму: секрет в одному інгредієнті

Картопля у відвареному вигляді може бути розсипчаста або, навпаки, тримати форму. Все залежить від того,…

1 годину назад

Як приготувати зелене добриво для грядок: городина віддячить урожаєм

Зараз розпочався сезон молодої кропиви та бур'янів, з яких виходить цінне зелене добриво для городини…

2 години назад

Як приготувати ароматний та розсипчастий рис: який етап приготування пропускають 90% господинь

Рисова маса чи розсипчастий рис — який з цих варіантів гарніру ви виберете. Переважно крупу…

2 години назад

Чим навесні підживити малину: суперзасіб для великих та солодких ягід

Найперше приділіть увагу догляду. Потрібно провести огляд посадок, виконати рихлення ґрунту, зробити мульчування, обрізати старі…

3 години назад