Лайфстайл

Як використовувати бадилля огірків з користю для ділянки

Спочатку за огірки іде ретельна боротьба, щоб вони росли, не в’яли, шкідники не внесли свої корективи. А після збору врожаю потрібно подумати про прибирання грядки. Бадилля вже немає сенсу, але й викидати просто так його шкода. Можна зробити з нього попіл і розкидати по ділянці, але є інші способи. Головне, щоб залишкові частин рослини не мали грибкового ураження.

Порада №1

Як вже було сказано, потрібно впевнитись у відсутності грибкової інфекції. Огірки досить часто її мають. Якщо є, в чистому вигляді бадилля використовувати забороняється. Але не залишайте її гнити на грядці до заморозків. Мінусова температура знезаразить бадилля, але до того часу грибкова інфекція буде розмножуватись. І в наступному посадковому сезоні ви про це пошкодуєте.

Проведіть огляд. Дивіться чи є на листі темні плями і найменші ознаки початку гнилісного процесу. Якщо так, бадилля не можна використовувати на перегній. Здорове листя просто жовтіє і сохне рівномірно. Це нормально. Якщо листя без причини сохне, велика ймовірність розвитку фузаріозу. З цим захворюванням бадилля треба лише спалити за межами ділянки.

Порада №2

Якщо огіркове бадилля досить здорове, то зберіть його та відправте в компостну яму. Як мульчу його не використовують. На зиму воно суттєво перегниває, а навесні потрібно буде в будь-якому випадку то прибирати. І з гнилим буде важче впоратись.

Ви можете зібрати та висушити бадилля, а потім спалити на березових чи соснових дровах. Але потрібно про дещо пам’ятати. Не заливайте вогнище водою. Воно має самостійно догоріти. А з водою ви позбавите попіл потрібних мікроелементів, які просто змиєте в ґрунт.

Правильне поводження з огірковим бадиллям дасть хороший результат. Він буде помічним та корисним для ділянки. Головне слідкувати, щоб воно не було заражене грибковими інфекціями.

Пугачова Людмила

Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

Останні новиники

Як правильно підживити розсаду перцю: урожай буде забезпечений

З сімейства пасльонових, а точніше томатів, баклажанів і перцю, найкапризнішим вважається саме солодкий болгарський перець.…

1 годину назад

Як почистити матрац у домашніх умовах: без шкоди для матраца та людей

Плями та запах з матраца, зрозуміло, можна вивести, звернувшись у хімчистку. Але це зовсім не…

2 години назад

Як оновити будинок навесні: 4 простих та бюджетних способи

Весна для нас - час оновлень, коли хочеться додати у свій образ чи інтер'єр будинку…

3 години назад

Як нарізати варені яйця, щоб не розкришився жовток: ось як роблять в ресторанах

Одним із інгредієнтів святкових салатів є варене яйце. Але коли потрібно нарізати його на кубики,…

4 години назад

Поширена помилка, яка може зіпсувати інтер’єр кухні

Зробивши ремонт на кухні, замовивши в нього новий гарнітур та меблі, господині із задоволенням розставляють…

4 години назад

Що приготувати замість набридлих котлет і тефтелів: рецепт смачних м’ясних кульок

Якщо ви втомилися кожен день подавати до обіду або вечері одну і ту ж м'ясну…

5 години назад