Кулінарія

Як накрити новорічний стіл на рік Кролика

Покровителем 2023 року за східним календарем є Чорний Водяний Кролик. Що ж поставити на новорічний стіл, щоб догодити цій тварині.

Кролики травоїдні тварини, тому логічно зібрати стіл з переважанням овочевих, а не м’ясних закусок. В ідеалі – продумане збалансоване веганське меню.

Подробиці

Для тих, хто не готовий відмовлятися від продуктів тваринного походження, можна вибрати страви, які не скривдять господаря наступного року.

Очевидно, що не варто готувати на Новий рік кролятину чи зайчатину. Це точно не сподобається пухнастику.

Також не бажано вибирати яловичину чи інші жирні сорти м’яса, а також м’ясні закуски, такі як кров’яна ковбаса, буженина, шинка. Ідеальним варіантом буде птах чи риба. При цьому не варто запікати їх, краще приготувати порційно.

Молочні продукти та яйця є нейтральними для кролика. Їх можна використовувати як інгредієнти для частування практично без обмежень.

Кролику припадуть до вподоби злакові. Хоч із крупи складно придумати справді святкове блюдо, але рис як гарнір буде цілком доречний, а також кукурудза у складі багатьох салатів.

На новорічному бенкеті варто уникати вживання бобових.

По-перше, це важкі продукти, що викликають бродіння в кишечнику, а при великій кількості іншої білкової та калорійної їжі – загрожують розладом травлення. По-друге, кроликам категорично протипоказаний горох, нут та соя. Ці звірята можуть загинути при поїданні бобових культур, тому символ року не зрадіє присутності цих продуктів.

На столі обов’язково повинні бути присутні овочі і в свіжому, і в тушкованому, і в запеченому, і навіть у маринованому вигляді.

Перевагу найкраще віддати, звичайно ж, капусті, моркві та зелені.

Можна використовувати для салатів картоплю, буряки, кабачки та баклажани, обов’язково огірки, болгарський перець та помідори.

Кролик також зрадіє солодощам. Але тут не рекомендується ставити на стіл ті кондитерські вироби, у складі яких є желатин.

Це білок тваринного походження, його одержують із хрящів великої рогатої худоби. А кролику не до вподоби буде його присутність на столі. Якщо зовсім не можна обійтися без желейних солодощів, то краще приготувати їх на основі агар-агару або його більш дешевого аналога – каррагінана.

За що кролик вам скаже окреме спасибі та подарує удачу й благополуччя на весь наступний рік? За ягоди на святковому столі. Почастуйте кролика по можливості свіжими ягодами та фруктами і він буде благоволити вам усі прийдешні 365 днів.

Ідеально підійдуть полуниця, малина, яблука та груші. Звичайно ж, жоден Новий рік не обійдеться без цитрусових, головним чином – мандаринів, але пушистику припадуть до смаку і апельсини та грейпфрути, головне, щоб вони не були кислими.

Не відмовиться звірятко і від бананів, ківі, слив та винограду.

Але все-таки головне при складанні меню – це враховувати смаки родичів та гостей.

Якщо на столі стоять страви, що ідеально підходять для кролика, але при цьому неулюблені та несмачні для людей, які за ним сидять, свято навряд чи можна буде назвати святом.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

20 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

22 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому