Категорії: Кулінарія

Кукурудзяний хліб за 10 хвилин: простий і смачний рецепт

Ділимося смачним і дуже легким у виконанні рецептом від відомої американської актриси, який стане ідеальним доповненням для святкового столу, так і прекрасним перекусом.

Нещодавно у своєму Instagram-акаунті актриса Дженніфер Гарнер поділилася з шанувальниками сімейним рецептом кукурудзяного хліба, який вона часто готує. «Готування цього кукурудзяного хліба, рецепт якого дістався мені від мами, займає зовсім небагато часу, тому він є одним із моїх фаворитів: страва ідеально підходить для вечері, легкого перекусу та сніданку. Крім того, він дуже смачний», — зазначила актриса.

Інтернет-користувачі гідно оцінили сімейний рецепт телезірки і зазначили, що кукурудзяний хліб справді вкрай простий у приготуванні і при цьому здатний вразити навіть досвідчених гурманів. Ділимося секретами його приготування у нашому матеріалі.

Складові:


  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 3/4 склянки кукурудзяного борошна
  • 1/4 склянки пшеничного борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/4 ч. л. харчової соди
  • 1 ст. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 куряче яйце
  • 1 склянка пахти (можна замінити кефіром)

Спосіб приготування:


Для початку необхідно розігріти духову шафу до 210 градусів.

Далі рослинне масло налити в глибоку жароміцну ємність і відправити його грітися.

У мисці змішати кукурудзяне і пшеничне борошно, розпушувач, харчову соду, цукор і сіль, ретельно перемішати, потім додати куряче яйце та пахту.

Далі витягнути ємність з  маслом з духовки, влити гаряче масло в миску з іншими інгредієнтами і замісити тісто (по консистенції воно не повинно бути занадто рідким). Перелити готову масу в ємність, де раніше грілося масло, і відправити випікатися приблизно на 10 хвилин при температурі 210 градусів до золотистої скоринки – готовність хліба можна перевірити дерев’яною шпажкою.

Порада від Дженніфер Гарнер: незважаючи на те, що кукурудзяний хліб можна подавати як основне блюдо або як гарнір, вживати його найкраще як перекус, доповнюючи вершковим маслом – так його смак і аромат зможуть розкритися повною мірою.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

6 години тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

21 годину тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому