Здоров'я

Кефір та кориця, як спосіб зниження ваги без солодкого та зміцнення здоров’я

Багато хто розуміє, що якби менше переїдати,  не їсти солодке у великих кількостях, то вже давно знизили б вагу мало не в половину. Але природно, що все це лише мрії і відмовитися від солодкого не так вже й просто. Тим часом, це було б чудово як для фігури, так і для здоров’я організму вцілому, оскільки надлишок простих вуглеводів дуже впливає на стан підшлункової залози, шлунка і кишечника. Але як суміш кефіру і кориці нам може в цьому допомогти? Чи вона знижує апетит і чи допомагає здоров’ю? Сьогодні дізнаємось.

Кефір – це варіант легкозасвоюваного та корисного для кишечника молочного продукту, який піддається ферментації. На відміну від молока, він набагато краще засвоюється шлунково-кишковим трактом, а також набагато рідше викликає прояви непереносимості молочної продукції. Багато досліджень показують, наскільки ефективний кефір не тільки для здоров’я організму, але і для молодості, краси шкіри обличчя. Лікарі гастроентерологи називають кефір суперфудом, тому вживати його рекомендують якнайчастіше.

Багатьом буде цікаво – чому досягається користь для обличчя. Справа в тому, що кефір, та ще й у поєднанні з корицею має властивість очищати роботу кишечника, стимулювати перистальтику кишечника, а також в цілому виводити з організму продукти обміну речовин, навіть нирками. А ми знаємо, що при порушеннях у роботі травлення – всі прояви позначаються на обличчі. З’являються висипання, набряклість, чорні крапки тощо.

Але, повертаючись до суміші кефіру та кориці варто сказати, що вона відмінно знижує рівень апетиту. Кефір сам по собі знижує апетит, але разом із корицею цей ефект посилюється, оскільки сама кориця має властивість знижувати апетит. А разом з цим кориця допомагає позбавити людину тяги до солодкого. Кориця у складі має безліч мікроелементів, а також ефірні олії, які і позбавляють тяги до солодкого. Це допомагає знизити кількість простих вуглеводів (хліб, булки, печиво, тістечка, цукерки – ви просто не захочете їх), що призведе до поліпшення роботи підшлункової залози, шлунка, кишечника, знизить ризик виникнення цукрового діабету 2 типу. Плюс сама кориця має антибактеріальну властивість, а також вона корисна для судин і серця в тому плані, що розріджує кров і зміцнює судинну стінку.

Але щоб користь була максимальна ми повинні пам’ятати, що необхідно вибирати справжню цейлонську корицю, а не її китайський замінник “касію”. Вона не тільки не корисна, а й надмірно шкідлива. Справжня кориця світла, а також усередині має багато завитків і легко ламається. Касія – жорстка, має різкий солодкий запах, а також не має таких властивостей, як справжня кориця.

У результаті ми можемо сказати, що цейлонська кориця в поєднанні з кефіром дозволяє:

  • Поліпшити стан фігури.
  • Зменшити споживання солодкого та частоту переїдань.
  • Покращує роботу травлення.
  • Якщо кефір корисний для травлення, то й обличчя.
  • Кориця виводить продукти обміну речовин та очищає шкіру.
  • Допомагає поповнювати рівень білка у раціоні.
  • Покращує процес травлення продуктів.
  • Допомагає серцевому м’язі.
  • Кориця зміцнює імунітет, тобто захисні сили організму.

Але при усіх плюсах користі цей напій буде протипоказаний вагітним, годуючим мамам, при низькому тиску, при рідкій крові. У такому разі про зміну раціону варто поговорити з фахівцем.

Як робити напій з кефіру та кориці:

Все просто, але якщо у вас кориця в паличках, її попередньо потрібно подрібнити. Робити напій варто перед тим, як ви його збираєтесь пити. Пити ви можете або на сніданок, або на вечерю, якщо вам потрібно зменшити апетит. Тут все індивідуально.

На склянку кефіру беремо пів чайної ложки кориці. Все перемішуємо та п’ємо.
Взимку в цю суміш додають половину чайної ложки імбиру. Він також зігріває, а також допомагає роботі травлення, зміцнює імунітет.

Пам’ятайте, що при всій користі корицею зловживати також не варто.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок

Маски для обличчя роблять домашній догляд для обличчя більш інтенсивним і допомагають швидко реанімувати шкіру…

6 години тому

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають,…

6 години тому

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

1 день тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

1 день тому

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

2 дні тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

2 дні тому