Лайфстайл

Прості правила, як надовго зберегти волоські горіхи в домашніх умовах

Волоські горіхи – скарбниця вітамінів і мікроелементів. Вони дуже корисні для нашого організму, особливо для роботи мозку. Адже не даремно ядра волоських горіхів чимось нагадують людський мозок.

Фахівці рекомендують з’їдати по 30 г щодня для покращення пам’яті. А також горіхи корисні людям з анемією, за рахунок високого вмісту заліза в їхньому складі, можна вирішити проблеми зі зниженим гемоглобіном.

Щоб уберегти волоські горіхи від нападок різних комах, зокрема горіхової молі, потрібно знати, як правильно їх зберігати. Дотримуючись кількох простих правил, можна продовжити термін життя горіхів до 2 років.

Якщо у вас очищені ядра, і ви хочете зберегти їх на тривалий час, для початку потрібно їх прожарити в духовці. Для цього горішки потрібно висипати на лист, застелений пергаментом і відправити в духовку на 20-30 хвилин при температурі 80-90 градусів.

Орієнтуйтеся по своїй духовці. Горішки не повинні підгоріти.

Після повного остигання горішків, пересипте їх у тканинний мішечок або скляну ємність із щільною кришкою. У такому вигляді їм не страшна ні моль, ні якась інша живність.

Зберігати горіхи бажано в темному місці, при температурі від 5 до 15 градусів, вони здатні зберегтися до 6 місяців, а якщо зберігати їх при кімнатній температурі, то термін скорочується до 1 місяця.

Горіхи в шкаралупі зберігаються довше, близько 2-х років. Саме тому краще купувати начищені горішки.

Їх також можна прожарити в духовці за температури 50 градусів, а ось зберігати в темному місці зовсім не обов’язково, оскільки шкаралупа захищає ядра від сонячного світла. Однак, не забувайте дотримуватись температурного режиму. Оптимально до +15 градусів.

Знаючи ці правила, ви надовго збережете волоські горіхи у себе вдома, і будете ласувати цим корисним продуктом тривалий час.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний…

11 години тому

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні…

18 години тому

Як виглядає стрижка метелик і кому вона підійде

Стрижка метелик — модна популярна зачіска, яка передає ретровайб. Вона поєднує елементи багатошарових стрижок, створює…

1 день тому

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже…

1 день тому

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про…

2 дні тому

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім,…

2 дні тому