Краса

5 помилок у макіяжі, які візуально додають вік

Макіяж, у звичному нам розумінні, з’явився трохи більше 100 років тому з єдиною метою — прикрашати. Однак неправильно виконаний макіяж робить все з точністю навпаки: порушує пропорції обличчя, підкреслює недосконалість та помітно додає віку. Розповідаємо про 5 головних помилок у макіяжі, через які ви можете виглядати старше за свої роки.

Ефект маски на обличчі

Тональний крем – чудовий винахід, який значно полегшує життя всім жінкам планети, проте, при неправильному нанесенні, він запросто може додати вам пару-трійку років. Не варто використовувати занадто щільний засіб, який покриє ваше обличчя як маска. Усі недосконалості стилісти рекомендують маскувати точково, а на решту ділянок шкіри наносити легкий тональний флюїд або CC-крем. Свіжість та природність — ось запорука молодого зовнішнього вигляду.

Декілька шарів туші

Густо нафарбовані в кілька шарів вії виглядають неохайно, старомодно і додають віку. Надлишки туші обтяжують погляд, не кажучи вже про те, що це не дуже корисно для самих вій, які можуть почати випадати (що робити, щоб цього не трапилося — читайте тут). Якщо одного шару туші видається недостатньо, краще скористатися підводкою, щоб візуально ущільнити лінію зростання вій. Це візуально підніме зовнішній куточок ока і розкриє погляд.

Неправильне скульптурування

Високі вилиці, чітко окреслений ніс і підборіддя – це чудово, але скульптурування має бути виконане бездоганно. Найневдаліша текстура — сухий коректор із рудуватим відтінком, він виглядає неохайно, створює ефект втоми, може підкреслити зморшки та недосконалості. Вибирайте легкі текстури, додайте рум’янець та трохи хайлайтера для природного сяйва.

Опущений зовнішній куточок ока

Будь-який макіяж, будь то стрілки, смокі або ніжні мерехтливі тіні, варто наносити знизу вгору, щоб зовнішній куточок ока був злегка піднятий. Такий прийом розкриє око і надасть погляду виразності. Опущений куточок ока, навпаки, створить втомлений вигляд (навіть якщо ви чудово спали сьогодні) та підкреслить зморшки навколо очей.

Неправильна форма та колір брів

Форма, колір і ширина брів здатні змінити обличчя до невпізнання як у добрий бік, так і в поганий. Власницям глибоко посаджених очей не варто робити брови надто широкими – це надасть погляду суворості та стомленого вигляду. Чітко окреслені та заповнені кольором брови виглядають як сторонній об’єкт на обличчі. Ідеальні брови виглядають настільки природно, що ніхто і не здогадається, що ви провели кілька годин у бровиста.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

17 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

18 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому