Лайфстайл

Чим підгодувати полуницю восени у вересні, щоб ягід наступного року було багато, а кущі не вимерзли

Найголовнішим підживленням полуниці після плодоношення варто визнати осінню, що здійснюється безпосередньо у вересні. В даний період додаткове живлення та полив стають запорукою гарного майбутнього врожаю. Також підживлення живить кущ загалом, щоб він міг пережити зиму.

Хорошим осіннім підживленням полуниці вважається настій коров’яку або зелене добриво. Таке підживлення спровокує активне зростання зелені, яка в зимовий період прикриватиме рослину і стане для неї своєрідним снігоутримувачем. У результаті розетки не вимерзнуть взимку. Крім іншого, ці настої містять величезну кількість макро та мікро елементів. Речовини сприяють зміцненню кореневої системи та самого куща.

Для підживлення потрібно настояти близько 1 тижня 2 кг коров’яку в десятилітровому відрі води. Потім до отриманих двох літрів настою додається ще 10 літрів води. Полив готовою сумішшю проводиться під корінь, близько 2 літрів за кожен кущ. Коров’як можна замінити схожими за властивостями компонентами: кінський гній або пташиний послід. Слід запам’ятати, що таке добриво можна давати полуниці не пізніше за вересень.

Якщо ви бажаєте на майбутній рік отримати багатий урожай ягід, то кущам ще знадобиться калій та фосфор. З цією метою можна застосувати будь-яке комплексне осіннє добриво. Але бажано підгодувати суперфосфатом чи сульфатом калію. Для цього у десятилітровому відрі води розводять 1 ст. сульфату калію. Добриво наливають під корінь по одному літру.

Суперфосфат додається у сухому вигляді під кожен кущ у кількості однієї чайної ложки. Калій та фосфор відповідають за стійкість рослини до зимівлі та майбутній урожай. Склад для піжживлення кущів готується просто і не займає багато часу. Таке підживлення допоможе отримати на наступний рік рясний урожай великих та солодких ягід.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

22 хв. тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

15 години тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

2 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

2 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

3 дні тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

3 дні тому