Здоров'я

Чи правда сік алоє такий корисний, як навязують тренди в TikTok

TikTok продовжує диктувати тренди: причому це стосується вже не тільки б’юті-лайфхаків, а й здоров’я. Нещодавно на просторах соцмережі неймовірну популярність набрав сік з алое. Ролик тіктокерші Брії Леміранде набрав близько 1,7 мільйона переглядів. У короткому відео Брія показує процес зміни своєї шкіри після того, як почала щодня пити сік з алое. Дівчина страждала від сильного акне, а після початку прийому соку алое її шкіра почала очищатися. Також наприкінці ролика блогерша додає, що цілющий напій дуже добре вплинув на її травлення і вона практично не відчуває здуття після прийомів їжі. Одним словом, якщо вірити Брії, сік алое – чарівна панацея від усього. Але чи це так? Подивимося, що кажуть наукові дослідження.

Почнемо зі здатності алое боротися з акне. Ряд досліджень дійсно показав, що алоє вера може зменшити вугровий висип. Однак у науковому співтоваристві ці дослідження визнали недостатньо вичерпними, а користь соку алоє для позбавлення від акне — недоведеною. Трохи зрозуміліше справа з використанням соку зовнішньо: його не дарма включають в різні засоби для заспокоєння чутливої шкіри і від запалень шкіри. Алоє дійсно має заспокійливу і загоювальну дію, проте його здатність боротися з бактеріями, що провокують акне, все ще сумнівна.

Що стосується прийому соку алое внутрішньо для поліпшення травлення, експерти схиляються до того, що його користь еквівалентна користі соку селери, зеленого яблука або інших улюблених адептами ЗОЖу фруктів та овочів. Алое містить клітковину, воду та вітаміни, які, звичайно, корисні для організму, але користь їх не виняткова. Крім того, якщо соком занадто захоплюватися, можна заробити розлад шлунка – алое може мати сильний проносний ефект. Одним словом, сік алое може бути корисним для здоров’я, проте не такою мірою, як йому приписали відео в TikTok. А якщо ви теж захочете додати сік до свого повсякденного раціону, краще спочатку проконсультуватися з лікарем.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

10 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

11 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

2 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

3 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

4 дні тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

4 дні тому