Кулінарія

Як загустити рідке варення для випічки

Багато господинь печуть часто, балуючи своїх домашніх смачною та корисною домашньою випічкою. Досвідчені господині використовують для випікання пирогів і пиріжків варення, навіть те, що в чистому вигляді домашні їдять не дуже охоче. Зате таке варення в пирігах і пиріжках вони їдять із великим задоволенням.

Але іноді варення занадто рідке і є ризик, що воно при випіканні витікатиме з пирогів і пиріжків, підгоряючи, псуючи смак виробу та його зовнішній вигляд. Виявляється, навіть тут можна знайти простий, доступний та дуже ефектний вихід.

Варення перед викладанням у пиріг просто слід загустити. Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями або панірувальними сухарями.

Але дуже смачно виходить загущати рідке варення за допомогою манної крупи – варення без проблем стає густим, а смак пирога при цьому зовсім не змінюється. Скористайтеся нашою порадою і ви легко зможете загустити рідке варення для подальшого використання у вигляді начинки.

Для роботи нам знадобиться рідке варення, манка, каструля, ложка.

  1. Викладіть варення в каструлю, додайте манку та перемішайте. Кількість манки залежатиме від того, наскільки рідким є варення. На 200 г варення можна додати від 1 чайної ложки до 1 столової ложки манки.
  2. Доведіть до кипіння та проваріть, помішуючи, 1 хвилину до повного загущення варення.
  3. Охолодіть до кімнатної температури.
  4. Начиніть пиріг, булочки чи рогалики варенням. Під час випікання смаколиків варення вже нікуди не втече, а начинка після випікання залишиться густою і не розтечеться.
Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

18 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

19 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому