Здоров'я

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз, розацеа та екзема. Якщо ти маєш схильність до таких проблем, ознайомся з цим списком і спробуй провести експеримент, відмовившись від цих продуктів хоча б на місяць.

Ми часто думаємо, що шоколад викликає прищі, проте насправді список продуктів, які викликають запалення шкіри, набагато ширший.

Молоко

Ти, напевно,часто чула, що багато дівчат, які відмовилися від вживання цільного молока і продуктів, що містять його, — і вже незабаром відзначають, що їхня шкіра змінилася в кращу сторону. Немає точної відповіді, що саме в молоці спричиняє запалення. Під підозрою — вміст гормонів, молочний цукор (лактоза) чи протеїн сироватки.

Хлібобулочні вироби з білого борошна та інші продукти з високим глікемічним індексом

Білий хліб та інші продукти з простих вуглеводів та з високим ГІ (індексом швидкості викиду цукру в кров) не радять вживати не лише дерматологи, а й гастроентерологи та ендокринологи. Така їжа містить порожні калорії і дуже агресивно впливає на метаболізм, викликає появу акне та загострення хронічних захворювань шкіри.

Солодкі газовані напої

Солодкі напої також мають високий глікемічний індекс і ще ударну дозу цукру або підсолоджувача (який аж ніяк не корисніший за цукор). До того ж багато газованих напоїв містять кофеїн, який зневоднює шкіру і робить її тьмяною і нездоровою на вигляд.

Смажені страви

Це й не дивно, адже жир, в якому смажаться апетитні курячі ніжки, картопля або пончики, спричиняє руйнуванню колагену та еластину (білків, які відповідають за молодість та пружність шкіри). А ще канцерогени, які виробляються в процесі обсмаження олії, можуть провокувати загострення псоріазу та розацеа.

Ферментовані продукти, цитрусові, шпинат та баклажани

Ці продукти небезпечні не для всіх, але все ж таки на них варто звернути увагу, якщо маєш проблеми зі шкірою.

Якщо ти маєш схильність до алергічних реакцій і акне, то з обережністю вживай чайний гриб, квашену капусту, різна види цитрусових, шпинат і пасльонові овочі (помідори, баклажани, болгарський перець).

Ці продукти містять гістаміни, сполуки. що викликають алергічну реакцію, яка при індивідуальній схильності може досить гостро та різко проявлятися на шкірі.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як позбутися лупи, раз і назавжди

За статистикою з хронічним себорейним дерматитом стикається більше 50% людей по всьому світу. На жаль,…

43 хв. тому

Чому у туркень такі густі темні брови: місцеві красуні використовують один ефективний засіб

У східній поезії безліч сюжетів присвячених красі жіночого погляду, і в традиціях турецьких красунь приділяти…

2 дні тому

Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок

Маски для обличчя роблять домашній догляд для обличчя більш інтенсивним і допомагають швидко реанімувати шкіру…

3 дні тому

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають,…

3 дні тому

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

4 дні тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

4 дні тому