Краса

Як позбутися лупи, раз і назавжди

За статистикою з хронічним себорейним дерматитом стикається більше 50% людей по всьому світу. На жаль, одного шампуню для вирішення проблеми недостатньо, догляд потрібно доповнити іншими активними продуктами.

Лупа може бути клінічним проявом різних дерматологічних захворювань. Тому при її появі насамперед необхідно проконсультуватися із лікарем-трихологом.

Але нерідко лупа є ознакою недостатнього чи некоректного гігієнічного догляду за шкірою голови.

Простими словами, використання неправильного шампуню, великі або неправильні проміжки між миттям голови, нанесення на коріння кондиціонера, відмова від пілінгу при частому застосуванні стайлінгу можуть призвести до виникнення неприємних лусочок.

Іноді подібним чином проявляється індивідуальна реакція чутливої ​​шкіри голови на продукти життєдіяльності мікроорганізмів через надлишок себуму. А себум, у свою чергу, виникає через погане очищення.

Чому лише шампуню для боротьби з лупою недостатньо?

Якщо проблема явно виражена, один шампунь проти лупи не дасть бажаного результату. Справа в тому, що просто очищення в цьому випадку недостатньо – необхідно підключати пілінг і догляд за шкірою голови.

Також іноді причина лупи криється всередині організму. І вирішити її можна лише після курсу прийому відповідни ліків, які повинен призначати лише лікар.

Отже, який план дій в боротьбі з лупою?

  • Перший і дуже важливий пункт – правильний режим очищення. Голову слід мити відразу після появи на ній забруднень або жирності.
  • Не менш важливим є грамотний підбір доглядових продуктів. Шампуні від лупи обов’язково повинні містити протизапальні та протигрибкові інгредієнти.
  • Раз на один-два тижні, якщо є лупа, перед шампунем необхідно застосовувати пілінг – для глибокого очищення та видалення лусочок. Це надасть додаткову протизапальну та заспокійливу дію на скальп, а також сприятиме регенерації.
  • Особливо важливо правильно підбирати шампунь і стежити за регулярністю миття волосся власникам жирної шкіри голови. Засоби, які живлять, для волосся з себореєю під забороною – вони посилюють секрецію сальних залоз, посилюючи проблему.

Яку роль у боротьбі з лупою відіграє мікробіом?

Здоров’я шкіри голови багато в чому залежить від стану мікрофлори. Будь-яке порушення балансу мікрофлори оже бути причиною виникнення дерматитів, подразнень та лущення. Також інші негаразди в мікробіомі загрожують виникненням різних негативних реакцій на шкірі. Тому його треба берегти та підтримувати.

Для збереження здорового мікробіома оптимальними є засоби, що включають пребіотики. Це можуть бути не тільки змивні засоби але і різні тоніки для шкіри голови. У комплексі вони краще підтримують мікрофлору шкіри голови, а отже, знижують ризик виникнення лупи та інших проблем із волоссям.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чому у туркень такі густі темні брови: місцеві красуні використовують один ефективний засіб

У східній поезії безліч сюжетів присвячених красі жіночого погляду, і в традиціях турецьких красунь приділяти…

2 дні тому

Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок

Маски для обличчя роблять домашній догляд для обличчя більш інтенсивним і допомагають швидко реанімувати шкіру…

3 дні тому

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають,…

3 дні тому

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

4 дні тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

4 дні тому

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

5 днів тому