Краса

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум – важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах може привертати до тебе увагу оточуючих або навпаки відлякувати їх. Ми також несвідомо запам’ятовуємо інших людей саме за ароматом їхніх парфумів та виробляємо за цим принципом стійкі асоціації з ними.

Іноді парфум може подобатися на інших або приємно пахнути при покупці, але потім виявиться, що тобі зовсім не комфорнтно з ним у носці.

Ось 5 основних ознак, за якими ти визначиш, що точно користуєшся не своїм ароматом.

Ти відчуваєш його на собі

В ідеалі через півгодини після нанесення ти не повинна відчувати парфум на собі – це вірна ознака того, що ти по-справжньому злилася з ароматом. Якщо ж ти відчуватимеш духи протягом дня, то дуже скоро від них втомишся. Ідеальний варіант – коли аромат лише віддалено нагадує про себе при русі, але при цьому його чудово чують оточуючі.

Ти чхаєш

Така реакція на нові парфуми зазвичай говорить про алергію на якийсь із компонентів композиції. Відмовся від такого парфуму, щоб не подразнювати власний організм. На такі жертви доведеться піти, навіть якщо він тобі дуже приємний.

У тебе болить голова

Іноді головний біль може бути наслідком неправильно підібраного парфуму! Мігрені можуть виникати через непереносимість певних компонентів духів або надто насиченої композиції.

До речі, в осінньо-зимовий період краще не наносити парфуми на речі з вовни. Вони зберігають запахи аж до наступного прання, ризикуючи викликати головний біль.

Ти виявила подразнення на шкірі

Почервоніння, подразнення та свербіж у місці нанесення парфумів також говорять про алергійну реакцію.

Парфуми погано звучать на шкірі

Аромат – річ індивідуальна, а його приємне звучання на блоттері у магазині чи інших людях ще не обіцяє вам мирного існування разом. При змішуванні з твоєю шкірою парфум може відчуватися зовсім по-іншому, і це нормально. Щоб не допустити промаху, при покупці завжди розпорошуй аромат на тіло і давай йому час на розкриття. Якщо він продовжить подобається тобі і за півгодини, сміливо бери його в колекцію.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

23 години тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

1 день тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

2 дні тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

3 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

3 дні тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

4 дні тому