Здоров'я

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи подолання цієї залежності, і ось дієтолог поділилася відомостями про закуску, яка справді допомагає повернути контроль над апетитом!

Всі ми знаємо це жахливе почуття – весь день тримаєшся, щоб зрештою зірватися і з’їсти шоколадку! Від тяги до солодкого позбутися дуже важко: спрацьовує і звичка, і біохімічні процеси, і брак в організмі деяких речовин.

Виявляється, є один добре відомий продукт, який успішно пригнічує потяг до солодкого. Його назвала дієтолог Лора Манакер – мова про звичайний чорнослив. На її думку, сушена слива – це ідеальний перекус для тих, хто намагається стежити за харчуванням, але постійно зривається на цукерки та печиво.

Дієтолог послалася на недавнє дослідження, опубліковане у виданні Journal of Nutrition Bulletin: виявилося, що люди, які перекушували чорносливом, споживали протягом дня менше калорій і в цілому відчували себе більш ситими, ніж ті, хто віддавав перевагу іншим сухофруктам.

Ще один аргумент на користь чорносливу він допомагає приглушити потяг до солодкого без додавання цукру. Саме доданий цукор запускає механізм звикання та залежності у нейрохімії мозку. Так, у родзинках доданого цукру теж немає, але рівень фруктози в ньому дуже високий, а це спричиняє сильний сплеск інсуліну.

Лора Манакер уточнила, що кожен середнього розміру чорнослив містить 3 г природного цукру і 0,5 г клітковини, а також натуральні антиоксиданти. Це забезпечує ефект насичення та повільнішого вивільнення глюкози в кров.

Словом, якщо ти працюєш над своїм харчуванням і твердо вирішила взяти під контроль споживання солодкого, спробуй перекусити чорносливом – це найбезпечніша опція!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

2 години тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

1 день тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

1 день тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

2 дні тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

3 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

3 дні тому