Поради

Чотири фактори неправильного догляду, які псують ламінат

Ламінат давно вже став альтернативою для звичайного паркету. Він простий у вкладанні, більш доступний за ціною та легко монтується. Зокрема, його не треба покривати лаком, як традиційний паркет.

Виробники зазначають, що термін експлуатації ламінату складає в середньому від 15 до 30 років. При правильному та уважному догляді підлогове покриття збереже зовнішній вигляд та не потребуватиме заміни. Зверніть увагу на чотири фактори, які можуть зіпсувати ваш ламінат.

Пісок, пил, бруд. Рекомендується часто проводити сухе прибирання. Дрібні фракції піску та бруду виконують абразивну функцію, тому пошкоджена поверхня буде втрачати презентабельність та привабливість вигляду.

Надмірна волога. Прибирання мокрою шваброю — це добре. Тільки треба враховувати нюанс надмірного зволоження. Не треба мити ламінат таким чином, щоб він залишався мокрим та висихав сам по собі. Волога, яка багато разів буде діяти на підлогове покриття, призведе до пошкодження його структури. Особливо це стосується ламінату до 21-23 класу.

Мийні засоби. Використовуйте для ламінату спеціальні, а краще за все просто мити водою. Для матового та глянцевого покриття є окремі категорії засобів, які допомагають ефективніше прибрати бруд, а при потребі повернути блиск (поліроль).

Підбори. Якщо ви любите носити взуття на підборах, тоді з метою догляду за вашою підлогою, не робіть цього. Не ходіть по ламінату, бо можете лишити після себе продавлену поверхню у вигляді сколів, тріщин. Потім доведеться їх обробляти, маскувати, лакувати, щоб остаточно не зіпсувати певну секцію ламінату.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

20 години тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

20 години тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

2 дні тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

2 дні тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

5 днів тому

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах…

5 днів тому