Лайфстайл

Що додати в каву замість цукру, щоб схуднути: найкорисніший природний підсолоджувач

Кава сприяє схудненню, але лише у випадку, якщо пити її без молока та цукру. Додати солодкого смаку напою можна за допомогою стевії та інших підсолоджувачів, проте експерти радять звернути увагу на цей протизапальний компонент.

Кава входить до складу багатьох неймовірно смачних напоїв, але правильніше за все пити її в чистому вигляді — і між прийомами їжі, щоб не порушити процес засвоєння корисних мікроелементів з продуктів. І все ж таки на практиці більшість з нас порушує ці правила — як мінімум тому, що солодкий смак пом’якшує кавовий смак.

Звичайно, сьогодні в магазинах можна знайти таку кількість підсолоджувачів, що без рафінованого цукру вже справді можна обійтися. Однак далеко не всі штучні підсолоджувачі нешкідливі для організму. А натуральні замінники цукру або мають специфічний смак, або неприємно впливають на роботу кишечника.

Експерти радять підсолоджувати каву за допомогою екстракту монахського фрукта (архату) – рослини з роду гарбузових, що має приємний карамельний смак.

Цей екзотичний інгредієнт вже можна знайти на маркетплейсах, хоча часто для доступнішої вартості його міксують з динним цукром еритритом або стевією.

«Фрукт ченця гарний своєю натуральним солодким смаком та майже нульовою калорійністю. На відміну від цукру та вершків він не викликає запальних процесів в організмі», — пояснює дієтолог Ліза Річардс. З нею погоджується нутриціолог Омайра Феррейра, яка рекомендує вживати екстракт ченського фрукта з метою загального зміцнення здоров’я.

«Архат містить багато природних антиоксидантів, у тому числі могрозиди — похідну сполуку, яка має протизапальні та протиракові ефекти і допомагає захистити організм від наслідків окисного стресу», — пояснює фахівець.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

1 день тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

2 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

3 дні тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

3 дні тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

4 дні тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

5 днів тому