Лайфстайл

Чому тобі варто обходити стороною звичайних акваріумних рибок: шокуючий факт

Кожен знайомий із акваріумними рибками, які відомі своєю здатністю заспокоювати, приносити радість і відпочинок. Якщо настрій на нулі або день просто не задався, достатньо подивитися на рибок – настрій та самопочуття покращуються.  

Однак, ці милі істоти, окрім своїх терапевтичних властивостей, можуть представляти потенційну небезпеку для здоров’я людей.

Туберкульоз риб є зоонозним захворюванням, яке смертельно для риб і передається людям через забруднену воду чи відкриті рани. Туберкульоз риб викликається групою патогенів, які належать до роду Mycobacterium.

Відомо, що ця небезпечна хвороба передається від риби до власника через поганий або неправльний догляд. Гострий хребет сома або укус риби може перенести хворобу на твої відкриті рани. Ушкодження дадуть знати про себе через кілька місяців після того, як бактерії інкубуються усередині системи.

Якщо ти знаходилася в контакті із зараженою рибою, то можуть проявитися такі симптоми, як висипання, почервоніння, виразки різного розміру та лущення. Недуга, звісно, не смертельна, але додасть безліч турбот. Варто частіше проводити чистку акваріума, і все буде добре.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

5 години тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

1 день тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

1 день тому

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

2 дні тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

3 дні тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

3 дні тому