Кулінарія

Страви, які урізноманітнюють ранкову трапезу

Сніданок – це один із головних прийомів їжі. Тому ні в якому разі не потрібно його пропускати. Саме приготуванню страв для сніданку більшість чомусь не нада.ть важливого значення. Ситуацію можна легко виправити, якщо скористатися наведеними нижче рекомендаціями.

Подробиці

Тоді сніданки стануть не просто смачними та поживними, а й не вимагатимуть багато часу на своє приготування.

Каші

На сніданок кашу зовсім необов’язково варити. Власники мультиварок можуть з вечора скласти необхідні продукти в чашу та встановити відкладений «Старт», а вранці до їхнього пробудження смачний сніданок буде готовим.

Якщо ж мультиварки немає, тоді можна використовувати звичайну каструлю – довести воду чи молоко до кипіння, всипати склянку будь-якої крупи, додати цукор, сіль та олію, проварити близько 7 хвилин. А потім загорнути каструлю в товсту ковдру і залишити до ранку – вранці буде готовий сніданок. Але просто каша – це одноманітно, тому можна скористатися наступними порадами:

  1. Наприкінці варіння добити сире куряче яйце і ретельно перемішати.
  2. Заправити готову крупу обсмаженими овочами та грибами.
  3. Солодку молочну кашу можна полити варенням, згущеним молоком або посипати замороженими ягодами.

Мало хто знає, що будь-яка каша стає смачнішою, якщо вона зварена з двох видів крупи. При цьому крупи можна використовувати абсолютно будь-які на свій смак.

Яєчні страви

Їхня різноманітність просто вражає уяву. І ці рецепти є яскравим доказом цього:

  1. Омлет. Він може бути класичним, що складається з яєць, молока та солі, а може включати різні добавки. Найчастіше використовують овочі, шматочки м’яса чи ковбаси, рибу та зелень. Дуже ситним та ароматним виходить омлет з грибами та твердим сиром. Готувати цю страву можна в мікрохвильовій печі, в духовці, на сковороді або зварити в пакеті в каструлі з киплячою водою. При цьому смак буде щоразу різним.
  2. Яєчня. Це може бути класична глазуня, збита яєчня чи яєчня з наповнювачами – помідором, ковбасою, сиром чи зеленню. Для різноманітності можна смажити яєчню у хлібі.
  3. Відварені яйця. Їх подають з будь-якою овочевою ікрою, сиром чи салатом.

Але готувати ситні, смачні та корисні сніданки можна не лише з круп та яєць.

Інші рецепти

Страви, приготовлені за наведеними нижче рецептурами, порадують не тільки швидкістю свого приготування, але і зручністю – більшу частину з них можна приготувати про запас і заморозити, а в потрібний момент часу просто підігріти:

  1. Млинці. Вони можуть бути без начинок, тоді їх подають із варенням, згущеним молоком або сметаною. А можна нафарширувати їх будь-чим – фруктами, джемом, картоплею чи м’ясом.
  2. Сирники. Класичні з сиру та з різними добавками, у вигляді фруктів або зелені. У цьому випадку краще заморожувати сирі напівфабрикати, а смажити їх вже безпосередньо перед подачею на стіл.
  3. Оладки. Тут принцип такий самий, як у млинців – можна приготувати класичні швидкі оладки на кефірі, а можна створити міні-пиріжки. Для цього на розігріту сковороду наливають трохи тіста, на нього кладуть начинку та зверху знову тісто. Обсмажують як завжди. Начинка може бути будь-якою – варення, щавель, шматочки ковбаси та сиру чи овочів.

Великим плюсом є те, що всі ці страви можна приготувати з вечора або взагалі у вихідний день. Вранці їх залишиться лише розігріти. Не варто забувати і про кисломолочний сир – він сам собою повноцінний і ситний сніданок. Поліпшити і урізноманітнити його смак можуть допомогти свіжі фрукти, сметана, згущене молоко або зелень і соєвий соус.

Сніданки, приготовані за цими рецептами, виходять різноманітними, смачними та корисними. Чергуючи їх, легко можна скласти план ранкового харчування на тривалий час і скоротити час на приготування щоранку.

Грицан Таня

Закінчила Харківську державну академію культури. Бібліотекар зі стажем, якій довелося змінити свій профіль на журналіста. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати.

Останні новиники

Як вибрати корм для вашого улюбленця

Правильний вибір корму для вашого улюбленця є одним з найважливіших аспектів догляду за твариною. Збалансоване…

1 день тому

Як вибрати штори блекаут: не дайте себе обдурити

Штори блекаут виготовляються із спеціальної тканини, яка абсолютно не пропускає світло – коефіцієнт світлопоглинання у…

2 дні тому

Від якого засобу в процесі прання більше користі, ніж від прального порошку

Не всі засоби, які ми звикли використовувати для прання речей, досить добре справляються з видаленням…

2 дні тому

У чому користь соснових шишок для городу: як використовувати цінний лісовий матеріал

Під час прогулянки сосновим лісом можна не тільки зміцнити здоров'я, але й знайти цінні матеріали…

2 дні тому

4 ефективні способи позбутися плями від кави на дивані

Пролита кава здатна геть-чисто зіпсувати оббивку улюбленого крісла або дивана. Головне, що варто пам'ятати, якщо…

2 дні тому

Не робіть так з фіалками: 6 згубних помилок поливу

Досить часто квітникарі початківці, в яких ще недостатньо досвіду, неправильно поливають рослини. Варто звернути увагу…

3 дні тому