Здоров'я

Чому в спеку підвищується апетит: тривожний сигнал організму

Якщо ти чекала літа, щоб їсти багато овочей та фруктів і нарешті схуднути, а в результаті постійно відчуваєш себе голодною, це нормально! Ігнорувати бажання поїсти навряд чи вдасться, але розібратися в його причинах дуже важливо.

Вважають, що влітку ми всі худнемо, оскільки більше часу проводимо надворі, більше рухаємось і їмо менше жирної їжі. У раціоні з’являється багато свіжих овочів і фруктів, а в особливо спекотні дні взагалі знижується апетит і більше хочеться пити, ніж їсти.

Але деякі люди навпаки скаржаться, що в літню спеку відчувають неймовірне збільшення апетиту.

Можна припустити, що бажання поїсти у спеку зростає через прискорення метаболізму. Намагаючись впоратися з посиленим потовиділенням і налагодити терморегуляцію, наш організм витрачає більше калорій – що викликає бажання якнайшвидше щось з’їсти.

Втім, експерти вважають, що насамперед у збільшеному апетиті варто звинувачувати не обмінні процеси, а банальне нерозуміння бажань свого тіла. Багато людей плутають почуття спраги з почуттям голоду і намагаються відновити баланс неправильним шляхом.

Якщо тобі знайоме відчуття сильного голоду в спеку, спробуй спершу випити 1-2 склянки чистої води кімнатної температури. Якщо через 15 хвилин тобі все одно дуже хочеться їсти, можна зробити перекус.

Не забувай, що багато продуктів, на кшталт м’яса, снеків, кавових напоїв та страв із гострими спеціями, «забирають» ще більше води в організму. Коли ми їх їмо, все одно відчуваємо невдоволення і помилково вважаємо себе голодними. Звичайно, часом усім нам хочеться з’їсти щось особливо смачне та калорійне, а потім запитати це прохолодним газуванням. Але краще не практикувати це на постійній основі — інакше підвищеного літнього апетиту позбутися не вдасться.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чим удобрювати баклажани: овочі буде не впізнати

Щоб милуватися баклажанами, що ростуть на грядках, а не зітхати через їх похмурий вигляд, культуру…

1 день тому

Як перемогти дротяника: секрети та поради

Дротяник - це личинка жука-ковалика, яка живе під землею і харчується корінням і бульбами овочевих…

2 дні тому

Як позбутися павутинного кліща на домашніх квітах: 5 перевірених порад

Павутинний кліщ - це дрібний павукоподібний шкідник, який смокче соки з рослин і може призвести…

3 дні тому

Чому відварена морква в салаті втрачає колір: помилка господарок

Морква часто стає компонентом для салату саме у відвареному вигляді. Овоч стає смачнішим і досить…

3 дні тому

Як приготувати картоплю з апетитною скоринкою: простий рецепт

Коли йдеться про приготування смаженої картоплі, то всім господиням хочеться, щоб страва мала апетитну скоринку.…

3 дні тому

Як досвідчені хазяйки відмивають пригорілий посуд рисом: дієвий спосіб

Навіть якщо ваш кулінарний досвід доволі вагомий, це зовсім не означає, що ви застраховані від…

3 дні тому