Краса

Як зберегти молодість та здоров’я шкіри: поради від експерта

Останнім часом в б’юті-індустрії все більше обговорюється те, що багато популярних методик омолодження втрачають свою актуальність, а на їх місце приходять нові, менш відомі, але ефективні для широкого загалу. На яких методиках слід зосереджуватися, щоб зберегти красу та молодість шкіри?

Літо – цей той період часу, коли жінки зазвичай задумуються про те щоб покращити якість шкіри, позбавити її недоліків та надати їй молодого, здорового вигляду. У прагненні до ідеалу вони перш за все звертаються до косметологів. Але як знайти власну клініку та фахівця, які забезпечать якісні рекомендації, корекцію та догляд?

Етап 1. Вибір ліцензованої клініки

Важливо обирати клініку естетичної медицини  з ліцензією і свідомо та відповідально підходити до свого здоров’я.

Етап 2. Вибір досвідченого фахівця

Естетична медицина – це дуже індивідуалізована сфера, і важливо, щоб ваш погляд на красу та естетику збігався з поглядом вашого косметолога.

Досвідчена косметологиня Олена Малишко пропонує чек-лист, який допоможе зрозуміти, чи варто продовжувати співпрацю з цим фахівцем чи краще звернутися до іншої клініки. Так, під час консультації ваш косметолог:

  • ретельно збирає анамнез та уважно вас слухає, уточнює інформацію про наявність різних захворювань та станів, про прийом ліків та БАДів
  • проводить огляд ретельно, не поспішаючи
  • цікавиться вашими бажаннями і розповідає про можливі підходи до досягнення бажаних цілей, не тисне, не маніпулює і не нав’язує свої уявлення про ідеальну шкіру вище за ваші
  • не дає обіцянок, але пояснює методики, їхні принципи і ризики
  • готовий почати з малого, якщо ви не готові до більш серйозних процедур
  • завжди на зв’язку і цікавиться вашим самопочуттям після проведення маніпуляцій

Етап 3. Початок з покращення якості шкіри

Безперечно, незалежно від того, які процедури вам рекомендується, їх повинен призначити кваліфікований фахівець. Проте, розпочати роботу з косметологом Олена Малишко рекомендує з покращення якості шкіри. «Це фундаментальний камінь естетичної косметології. Саме на цьому етапі відновлюється щільність шкіри, її еластичність, сяйво та проводиться боротьба з пігментацією, – додає дерматолог. – Під час цього процесу ми використовуємо поєднання ін’єкційних та апаратних методів з метою відновлення колагену та еластину шкіри, насичення її вологою та зменшення ознак фотостаріння».

Етап 4. Перехід до естетичної корекції

«Після відновлення стану шкіри ми можемо розпочати естетичну корекцію, і тут, зазвичай, намагаємося діяти комплексно, – продовжує своє викладення Левон Чахоян. – Що я маю на увазі? Зазвичай, ознаки вікових змін проявляються не в одній зоні (наприклад, носогубні зморшки або птоз повік), а виявляються як системні зміни, залежно від типу в’янення. Фахівці розуміють, як оптимально діяти для кожного з типів в’янення. Ви, напевно, помічали, що одні жінки мають дрібно-зморшкуватий тип старіння по всьому обличчі, тоді як інші мають гравітаційне старіння – це різні типи старіння шкіри. В кожному випадку підхід свій, і майже завжди він поєднує кілька “довгострокових” методик. Але, в цілому, косметолог впливає на певні “точки краси”, які служать опорою для тканин, і при коректних діях фахівця геометрія обличчя змінюється більш гармонійно, шкіра стає візуально молодшою та підтягнутішою. Ця методика гарантує довгостроковий та комплексний результат».

Етап 5. Комплексний підхід

Завершуючи свій гайд, експерт нагадує: догляд за собою за допомогою косметолога – це лише частина складного процесу. Проте не менш важливим елементом успіху є ваша власна участь. Важливо втілювати комплексний підхід, який включає:

  • раціональне харчування
  • достатній сон
  • регулярні фізичні вправи
  • домашній догляд за шкірою, ступінчасто підібраний під ваш тип шкіри
  • забезпечення організму необхідними поживними речовинами
  • захист від сонця у будь-яку пору року
Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чим удобрювати баклажани: овочі буде не впізнати

Щоб милуватися баклажанами, що ростуть на грядках, а не зітхати через їх похмурий вигляд, культуру…

2 дні тому

Як перемогти дротяника: секрети та поради

Дротяник - це личинка жука-ковалика, яка живе під землею і харчується корінням і бульбами овочевих…

2 дні тому

Як позбутися павутинного кліща на домашніх квітах: 5 перевірених порад

Павутинний кліщ - це дрібний павукоподібний шкідник, який смокче соки з рослин і може призвести…

3 дні тому

Чому відварена морква в салаті втрачає колір: помилка господарок

Морква часто стає компонентом для салату саме у відвареному вигляді. Овоч стає смачнішим і досить…

3 дні тому

Як приготувати картоплю з апетитною скоринкою: простий рецепт

Коли йдеться про приготування смаженої картоплі, то всім господиням хочеться, щоб страва мала апетитну скоринку.…

3 дні тому

Як досвідчені хазяйки відмивають пригорілий посуд рисом: дієвий спосіб

Навіть якщо ваш кулінарний досвід доволі вагомий, це зовсім не означає, що ви застраховані від…

3 дні тому