Здоров'я

Як схитрити на дієті і все одно худнути: 6 лайфхаків

Сідаючи на дієту, мало хто витримує, жодного разу не зриваючись. Втім, фахівці з харчування впевнені, що дуже суворі дієти шкідливі, а не корисні, насамперед психологічно. Краще трохи давати собі “слабинку” – так витримати обмеження буде легше. І ось як це правильно робити.

Більшість із тих, хто сідав на дієту, знайомі з поняттям «читміл», з англійської мови це смакота, заборонена їжа, яку дозволяється з’їсти в один із днів, наплювавши на всі обмеження. Але як дотриматися балансу і зробити так, щоб вся дієта не перетворилася на суцільний читміл?

Дозволь собі хитрувати

Просто заплануй, що у твоїй дієті буде заборонена їжа час від часу. У цьому випадку ти абсолютно законно з’їж щось смачненьке і не відчуватимеш через це почуття провини. Крім того, знаючи, що ти підеш зустрічатися з друзями або в гості, ти заздалегідь зможеш з’їсти менше калорій протягом дня, а тому десерт не стане особливо небезпечним для твоєї фігури.

Тільки не весь день

Пам’ятай, що йдеться про щось смачненьке на сніданок чи вечерю, а не про те, що ти вирішиш їсти все що завгодно цілий день або навіть кілька днів. Загул на всі вихідні може обнулити твої зусилля за тиждень, хіба тобі їх не шкода?

Зроби замовлення сама

Досвід показує, що дуже просто переїсти або з’їсти зайвого, якщо всі в компанії їдять те саме або йдеться про велику вечерю з безліччю страв. Якщо є можливість, зроби вибір самостійно, не намагаючись з’їсти все смачне, що потрапить тобі на очі.

Не переїдай

Якщо ти зважилася на читміл, то пам’ятай, що завдання з’їсти всю піцу або відразу кілька вражаючих десертів перед тобою не стоїть. Постарайся, щоб вибрана тобою смачна страва не була калорійнішою, ніж уся їжа за попередній день.

Їж усвідомлено

Якщо ти вирішила з’їсти “заборонку”, не сиди при цьому в телефоні або перед телевізором. Велика ймовірність, що ти відвернешся, не отримаєш від бажаної їжі ніякого задоволення!

Вчені підрахували, що якщо ми відволікаємося під час їжі, то з’їдаємо на 25% більше, тому май це на увазі і їж усвідомлено.

Вибирай правильний читміл

Продукти, які ти зазвичай не їси на дієті, можуть бути різними, і одні можуть виявитися кориснішими, ніж інші. Спробуй вибрати не найшкідливіший варіант, і тоді твоє «шахрайство» буде не дуже шкідливим. Наприклад, продукти з цільнозернового борошна корисніші, ніж з білого, а їжа, багата на вуглеводи, дасть більше насичення, ніж їжа, в якій дуже багато жирів (і йдеться не про лососеві риби, а про фастфуд).

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чим удобрювати баклажани: овочі буде не впізнати

Щоб милуватися баклажанами, що ростуть на грядках, а не зітхати через їх похмурий вигляд, культуру…

1 день тому

Як перемогти дротяника: секрети та поради

Дротяник - це личинка жука-ковалика, яка живе під землею і харчується корінням і бульбами овочевих…

1 день тому

Як позбутися павутинного кліща на домашніх квітах: 5 перевірених порад

Павутинний кліщ - це дрібний павукоподібний шкідник, який смокче соки з рослин і може призвести…

2 дні тому

Чому відварена морква в салаті втрачає колір: помилка господарок

Морква часто стає компонентом для салату саме у відвареному вигляді. Овоч стає смачнішим і досить…

2 дні тому

Як приготувати картоплю з апетитною скоринкою: простий рецепт

Коли йдеться про приготування смаженої картоплі, то всім господиням хочеться, щоб страва мала апетитну скоринку.…

2 дні тому

Як досвідчені хазяйки відмивають пригорілий посуд рисом: дієвий спосіб

Навіть якщо ваш кулінарний досвід доволі вагомий, це зовсім не означає, що ви застраховані від…

2 дні тому