Лайфстайл

6 вічнозелених квітучих чагарників для саду

Вічнозелені чагарники мають багато переваг перед іншими садовими рослинами. Більшість, пише PureWow, з них є довгоживучими і не потребують постійного догляду після посадки. Крім того, такі представники флори прикрашають сад цілий рік.

Подробиці

  • Азалія. Така рослина може бути як вічнозеленою, так і листопадною (скидає листя) залежно від сорту. Азалія має дивовижну красу квіти різних відтінків – фіолетового, рожевого помаранчевого, жовтого. Чагарник також цінується своїм пишним і щільним темно-зеленим листям, яке не втрачає колір цілий рік. Деякі види азалії можуть цвісти двічі за сезон.
  • Гарденія. Цей вічнозелений чагарник квітучий досить темпераментний, але, освоївши техніку по догляду за ним, ця рослина стане справжньою окрасою саду. Гарденію можна садити в кислий ґрунт у регіонах з м’якою зимою або у вазон, який на час холодів потрібно переміщувати до будинку чи теплиці. У теплу пору року чагарник покривається білими квітами, що випромінюють приємний аромат. Рослина любить тепло та сонячне світло.
  • Дафна. Незвичайний квітучий чагарник, який відрізняється тонким видовженим листям і цікавою формою квіток. Дафну можна вирощувати у кліматі з м’якою зимою. Квіти цієї вічнозеленої рослини розпускаються наприкінці зими – на початку весни. Їх відтінок найчастіше фіолетовий чи рожевий.
  • Хоча пієріс менш відомий, ніж інші вічнозелені квітучі рослини, він має дуже красиві грона дзвоноподібних квітів, які з’являються в кінці зими або напровесні. Чагарник має довге, загострене листя та схожої форми яскраві червоні квіти. Пієріс краще висаджувати на такій ділянці в саду, куди вранці не потрапляє сонце.
  • Олеандр. Придатна рослина для садівників-початківців, які мало знають про типи ґрунтів і можуть забути про догляд та поливання. Єдине, чого не може витримати олеандр, це холодну зиму, коли температура опускається нижче 6°С. Проте чагарник здатний рости у складному ґрунті та в умовах сильної спеки. Вічнозелений олеандр має гарні рожеві квіти, що розпускаються у теплу погоду.
  • Фотинія “Ред Робін”. Яскраві червоні квіти прикрашають сад щовесни, а насичені темно-зелені листя радують око цілий рік. Чагарник досить швидко росте і щорічно додає у зростанні від 30 до 90 см, при цьому він легко адаптується і може підтримуватись у невисокому стані. Фотинію добре вирощувати як живоплоту.
Сергій Пасевич

Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Читати коментарі

  • «Перемогли нацистів — переможемо і рашистів!»
    Українці Герої! Україна Герой! Слава Україні! Героям Слава! Слава БОГУ за Героїв!

Останні новиники

3 способи застосування картонних лотків для яєць при вирощуванні рослин: потрібно викладати на ґрунт

Курячі яйця продаються у маленьких пластмасових контейнерах, а й у великих картонних лотках. Саме на…

2 хв. назад

Смажені огірки до картоплі чи м’яса: швидко та легко

Незрівнянно смачно, швидко, легко, просто, на кожен день! Смажені огірки схожі на смак молодих обсмажених…

58 хв. назад

Не п’ємо, а лікуємося: 5 причин пити вино щодня

Вчені неодноразово заявляли про користь вина. Червоне вино взагалі вважають важливою частиною найкориснішої у світі…

2 години назад

Деревний наповнювач для котячих лотків знадобиться і людям

Якщо у вас удома є кішка, то вам не потрібно розповідати про наповнювач для котячих…

9 години назад

Хитрість, щоб відбивні зі свинини не скручувалися на сковороді

Мабуть, чи не кожна господиня, готуючи відбивні зі свинячого м’яса, спостерігала, як на сковороді вони…

10 години назад

Що робити, якщо жовтіє по краях листя огірків

Зміна кольору листків сигналізують про те, що рослині не вистачає певних речовин для життя. Коли…

10 години назад