Категорії: Лайфстайл

Експерти назвали “найневибагливіші” рослини для дачі та саду

Виростити рослини, пише IVD, які порадують смачним урожаєм, під силу навіть дачникам-початківцям, і навіть ледачим чоловікам, які їздять на заміські ділянки тільки для того, щоб там відпочити…

Подробиці

Ліщина росте практично в будь-якому регіоні, добре приживається у затінених місцях, а давати врожай починає вже через три-чотири роки посадки. Чагарник невибагливий до умов поливу, у сильну спеку достатньо зволожувати ґрунт раз на тиждень. Обрізати рослину необов’язково, вкривати на зиму теж не потрібно: ліщина переносить морози мінус 40°С.

Кизил. З плодів цього чагарника виходять смачні варення та компот. Для саду підійдуть будь-які сорти, але найбільші ягоди у “гренадера”, “видубицького” та “володимирського”. Кизил добре переносить посуху і практично не схильний до хвороб.

Обліпиха. Рослина росте практично будь-де, морозостійка і невимоглива у догляді. Додаткового поливу потребує тільки перші три роки життя, але і в цьому випадку достатньо зволожувати чагарник влітку один раз на пару тижнів. Найбільші ягоди дають сорти “перлина”, “серпня”, “ажурна”.

Малина відмінно підходить дачникам-початківцям. Чагарник добре зимує, обходиться без частих поливів та непогано переносить тінь. Однак для отримання великого врожаю краще висаджувати кущі у сонячних місцях ділянки.

Досвідчені городники радять висаджувати сорти ожини, що стелиться, наприклад “рубен” і “валдо”, оскільки у них більші і солодкі плоди. Молоді саджанці потрібно поливати раз на тиждень, а дорослий чагарник – вже зможе обійтися без поливу один-два місяці. Восени можна провести обрізку, щоб забрати зайві відростки.

Редиска. Це один із найпростіших у вирощуванні овочів, а її врожай можна отримати кілька разів за сезон. Перші плоди можна зібрати вже за три тижні після посадки. Ну а як закуска редис просто чудовий варіант!

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Коли треба пересаджувати іриси, щоб не нашкодити квітам

Цьогоріч іриси заквітли раніше, ніж завжди. Коли треба розсаджувати ці квіти, щоб не нашкодити їм,…

7 хв. назад

Теплий десерт-запіканка з сиром та полуницею: без замішування тіста за 30 хвилин

Для приготування десерту знадобиться тонке тісто філо. Він буде таким ніжним та смачним. Не зможете…

36 хв. назад

Чому яблуні скидають плоди зеленими: основні причини

Як тільки яблуні відцвітуть і починають зав'язуватися плоди, можна помітити, що на деяких деревах опадають…

1 годину назад

Визначено найкращий маринад для кабачків для смаження на мангалі

Коли говорять про мангал, відразу думають про шашлики та м'ясо. Цілком закономірно, проте можна дещо…

2 години назад

Великодній подарунок Лесі Никитюк батькам: ведуча показала, що побудувала

Великдень — світле свято, коли треба робити добро та бути з родиною. Леся Никитюк показала…

2 години назад

Ідея для сніданку за 5 хвилин: сирний кекс в мікрохвильовці

Такий сніданок до кави — ідеальний початок дня. Нічого не треба смажити, провітрювати та перебирати…

3 години назад