Лайфстайл

Як використовувати харчову соду на садовій ділянці

Зайшовши в садівничий магазин за засобом для винищення будь-якого захворювання рослин або універсальним помічником, дачник може розгубитися. Різноманітність упаковок, хімікатів та рідин обіцяють швидке вирішення будь-яких проблем. Але що робити садівникові, якому не по кишені купувати індивідуальні засоби для кожної культури чи він має мало досвіду в цьому питанні? Відповідь криється в соді. Це садовий засіб від усіх бід.

Боротьба з фітофторозом

Звичайна сода – це ефективний помічник у процесі винищення фітофторозу, що поширився на томатах. Вона може застосовуватися як профілактичний засіб, і лікувальний на уражених томатах.

Содовий розчин, приготований з 10 л води та 50 г соди, необхідно розбризкати на кущі. Рекомендовано повторювати процедуру раз на тиждень до повного позбавлення проблеми. Додатково цей прийом може зробити плоди солодшими.

Продовження плодоношення огірків

Швидко жовтіючі огіркові батоги можна врятувати від ранньої загибелі, якщо застосувати звичайну харчову соду. Це дозволить визріти огіркам, збільшивши врожай. Потрібно змішати 25 г соди у відрі води та полити кущі, попередньо проливши їх чистою водою, щоб захистити кореневу систему.

На кожну рослину слід виливати половину літра рідини. Для швидкого дозрівання плодів процедуру слід розпочинати після першого збору врожаю та вносити содовий розчин ще 4 рази через день.

Винищення дротяника

Картопляна плантація – ще одне місце використання соди. Натрій успішно бореться із дротяником. За наявності такої проблеми досвідчені дачники рекомендують у картопляну лунку при посадці додавати 1 ч. л. соди. Проте рецепт рятування не швидкий. Від дротяника в цілому позбутися складне завдання. Повторювати процедуру потрібно 2-3 роки.

Знищення попелиці

Один із найзнаменитіших шкідників у саду. Попелиця може з’явитися на будь-якій культурі та повільно знищити цілий урожай. Двовуглекислий помічник натрій і в цьому випадку. Його в кількості 50 г потрібно розвести у відрі води та обприскати пошкоджені гілки.

Процедуру рекомендовано проводити увечері, коли сонце йде з горизонту. Так розчин довше протримається на рослинах та краще виявить свої якості.

Продовження життя зрізаним квітам

Багато дачників хочуть максимально довго тримати зрізані букети квітів у вазі. Є маса лайфхаків для цього, і сода серед них. На 2 л води потрібно 15 г соди. Отриманий розчин необхідно ретельно розмішати та поставити в нього улюблені квіти.

Не так давно ми писали про те, як використовувати соду в домашньому господарстві.

Сергій Пасевич

Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

Кулінари розповіли про 5 спецій для приготування річкової риби: більше смаку та аромату

Річкова риба суттєво відрізняється від морської. Саме тому потрібно ретельно підбирати спеції, які зможуть її…

17 хв. назад

Досвідчені городники розповіли, як позбутися фітофторозу на помідорах: прості дієві засоби врятують урожай

Фітофтороз – грибкове захворювання багатьох рослин. Помідори не виняток. Причини виникнення фітофторозу на помідорах можуть…

47 хв. назад

Японці були здивовані: можна приготувати роли «ледачим» способом

Японці роками вчаться робити ідеальні суші та роли. А в нас інтерпретували страву, щоб її…

55 хв. назад

Городники розповіли, яка рослина здатна захистити помідори від борошнистої роси

Сезон помідорних плантацій зовсім скоро почнеться. Наразі потрібно підготуватися, щоб захистити майбутні посадки від шкідників…

2 години назад

Розкрито секрет приготування дієтичного млинця з начинкою на сніданок

Такий млинець відмінно підійде на сніданок. Він ніжний та поживний. А секрет приготування та дієтичності…

2 години назад

Кулінари назвали 8 найкращих спецій для червоної риби

Червона риба не потребує особливої реклами та презентації. Багатий склад поживних та цінних речовин, ніжний…

3 години назад