Здоров'я

Що буде, якщо ходити пішки всього 15 хвилин щодня

15 хвилин – здається, це так мало. Але насправді за цей час можна встигнути багато зробити. Приготувати сніданок, подивитися півсерії серіалу та навіть покращити своє здоров’я. Як? Просто погулявши.

Ходьба давно визнана найкориснішою активністю для здоров’я. Вона покращує роботу серця, мозку, покращує настрій. Це відмінна форма кардіонавантаження, яка щадить суглоби на відміну від бігу і дається простіше, ніж кардіовправи високої інтенсивності.

У той час, як багато людей зациклені на 10 000 кроків на день (що, до речі, не більше ніж міф), можна отримати більшу частину переваг від ходьби, навіть гуляючи лише 15 хвилин.

Покращити настрій

Поганий день на роботі? Скинь його під час короткої прогулянки. Дослідження показали, що щоденна швидка ходьба протягом 10-15 хвилин допомагає стати спокійнішою та розслабленішою. Гуляючи всього 10-12 хвилин на день на свіжому повітрі, ти гарантовано покращуєш настрій.

Розвинути креативність

Ходьба справді підвищує творчі здібності, такого висновку дійшли дослідники зі Стенфордського університету у 2014 році. Вони виявили, що ходьба (у приміщенні чи на свіжому повітрі) покращує «генерацію нових ідей» (так зване творче мислення) краще, ніж сидіння.

Це не означає, що всі завдання на роботі слід вирішувати під час ходьби, але ті, що вимагають свіжого погляду чи нових ідей, лише виграють від цього.

Прожити довше

Може здатися, що 15-хвилинна прогулянка нічого не дає, але ці хвилини можуть збільшити тривалість життя. Дослідження, опубліковане в 2017 році в Американському журналі профілактичної медицини, показало, що люди, які ходили лише дві години на тиждень (що трохи більше 15 хвилин на день), мали нижчий ризик смерті, ніж люди, які взагалі не рухалися. Це просто доводить, що кожен невеликий рух має значення.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

16 години тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

17 години тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

4 дні тому

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах…

4 дні тому

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування.…

6 днів тому

8 речей, які треба зробити після тренування, щоб отримати максимум користі

В цій статті оговоримо ми про найважливіший час — 30-90 хвилин відразу після виконання вправ.…

6 днів тому