Здоров'я

Як допомогти імунітету восени: 5 важливих мікроелементів для міцного здоров’я

Настання холодів традиційно пов’язане із сезоном застуд, тому фахівці рекомендують восени зміцнювати імунітет: вносити особливі корективи до раціону або приймати спеціальні БАДи, спрямовані на захист організму від інфекцій.

Одним із способів підтримки імунітету в холодний сезон є прийом вітамінів та мікроелементів. Перш за все, нам потрібно звернути увагу на важливі компоненти дієтичних добавок – і ось чому.

Міжсезоння – традиційно найактивніший час для різних вірусів та інфекцій.

Щоб максимально підвищити свій імунітет, не обов’язково вживати всі можливі мікроелементи та біоактивні речовини. Кілька основних буде достатньо.

Вітамін D

Дефіцит вітаміну D порушує роботу всіх ланок імунної системи. Крім того, він бере участь у синтезі ряду гормонів і регулює всі види обміну речовин.

Вітамін A (ретинол)

Вітамін А зберігає захисні функції клітин шкіри та всіх слизових оболонок, оскільки регулює процеси заміни та відновлення клітин. Цей потужний жиророзчинний вітамін-антиоксидант регулює вироблення секрету слизових органів дихання: перший бар’єр, який зустрічають інфекції на своєму шляху.

Цинк

Основний мікроелемент, який підтримує нормальне функціонування імунної системи. Цинк сприяє захисту антиоксидантів і стимулює фагоцитоз – процес клітин, що пожирають сторонні частинки до організму. Саме цинк впливає на швидкість імунної відповіді при попаданні вірусів у наше тіло, а також сам має пряму противірусну дію.

Антиоксиданти

Це речовини, які захищають клітини від пошкодження вільними радикалами, які у великій кількості утворюються за будь-яких запальних процесів. До них відносяться вітаміни А, Е, С, селен, біофлавоноїди та інші.

Краще використовувати антиоксиданти в комплексі для підвищення ефективності, оскільки вони діють різними способами і на різних рівнях.

Лакто- та біфідобактерії

Різноманітний і якісний склад мікробіоти кишечника – запорука здоров’я, оскільки більшість імунних клітин тренується і отримує «спеціалізацію» в кишечнику. Для підтримки їх у робочому стані та збереження активності необхідно стежити за станом своєї мікрофлори.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

10 способів використання олії чайного дерева для краси, чистоти та здоров’я

Після дискусій про плюси та мінуси кокосової олії багато хто почав шукати альтернативи. Одна з…

2 дні тому

Як швидко омолодити грубу шкіру п’ят за допомогою 10-хвилинного компресу з одного інгредієнта

Сухість стоп - це поширене явище, тому тут важливо дотримуватися регулярного та ефективного догляду. Якщо…

2 дні тому

Як скандинавські модники стилізують кардигани: 5 практичних ідей

Безсумнівно, в базовому осінньому гардеробі має бути хоча б один кардиган. А як його стилізувати,…

3 дні тому

Як створити затишний і комфортний образ в офіс для зайнятих леді

Інколи, навіть коли і час дозволяє, абсолютно не хочеться витрачати його на стилізацію образу. І…

3 дні тому

Що треба робити, щоб мити голову рідше: корисні поради від трихолога

Хочеш палку дискусію серед подруг, запитай їх, як з якою частотою правильно мити голову! Справа…

6 днів тому

Чому саме елегантні піджаки-пальто мастхев демісезону

Якщо ти добре "просьорчиш" інтернет, то помітиш, що піджаки-пальто в трендах вже не перший сезон.…

6 днів тому