Здоров'я

Дієтолог назвала 5 продуктів, які допоможуть боротися зі старінням

Фахівець зазначила, що деякі люди виглядають набагато молодшими за свій вік. Секрет криється у харчуванні. Виявляється, існують певні продукти, регулярне вживання яких сприяє омолодження організму та суттєво уповільнює процес старіння. За словами дієтолога Ірини Суворої, додавання в щоденний раціон харчування всього 5 продуктів допоможе відстрочити старіння та продовжити життя.

Продукти, що містять органічну сполуку гідрохінону

Гідрохінон часто використовується як антиоксидант. Дослідження показали, що найбільший ефект гідрохінону спостерігається за його поєднання з цинком. У цьому випадку організм краще протидіятиме супероксиду, який є побічним продуктом, що викликається диханням клітин. Сувора підкреслила, що найбільше гідрохінону міститься у чаї, каві, гіркому шоколаді. Що стосується цинку, то його багато в гарбузовому насінні. Одна невелика жменя насіння повністю задовольняє добову норму людини в цинку. Також даний мікроелемент є в горіхах, цільнозернових та брокколі.

Помідори

У помідорах міститься лікопін та каротиноїди. Саме лікопін здатний захищати нашу шкіру від передчасного старіння та раннього в’янення. Крім цього, дана речовина зміцнює судини і знижує рівень холестерину в крові. Вживати помідори можна як у сирому вигляді, так і приготованому. Але, після невеликої термічної обробки, засвоюваність лікопіну збільшується. Фахівець рекомендує з’їдати в день близько 500 гр помідорів. Також лікопін присутній у шипшині, гуаві, кавуні, папайї, грейпфруті та хурмі.

Жирні сорти риб

У цьому продукті багато Омеги-3 та диметиламіноетанолу. Численні дослідження показали, що люди, які регулярно вживають жирні сорти риби меншою мірою схильні до старіння, вони можуть похвалитися хорошим станом шкіри і відсутністю зморшок. Сувора рекомендує з’їдати не менше 400 гр риби на тиждень.

Вітаміни А, С, В6 та Е

Існує багато джерел цих вітамінів. Наприклад, вітамін С у великій кількості присутній у лимоні, чорній смородині, ківі. Вітаміну А багато в моркві. Вітамін Е міститься у фундуку та мигдалі, а вітаміну В6 найбільше у фісташках та насінні соняшника.

Петрушка

Петрушка містить багато вітаміну С, каротиноїдів, хлорофілу, миристицину. Петрушка має гарну протизапальну властивість. Крім цього, в ній міститься потужна доза антиоксидантів. Петрушка сприяє виробленню глутатіону, який має омолоджуючу дію.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Зменшити вологість в кімнатах допоможуть домашні рослини: чотири популярні види

Питання вологості в житлових приміщеннях актуальне для багатьох. Як для багатоквартирних будинків, так і для…

34 хв. тому

Чотири фактори неправильного догляду, які псують ламінат

Ламінат давно вже став альтернативою для звичайного паркету. Він простий у вкладанні, більш доступний за…

2 години тому

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни.…

6 години тому

Стилісти пояснили, чому уникають безкоштовних шампунів у готелях

Незалежно від того, чи збираєтеся ви в подорож вихідного дня або тривалу відпустку, розмістити все…

1 день тому

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на…

1 день тому

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного…

1 день тому