Кулінарія

Три кроки до приготування ідеальних сирників: поради досвідчених господинь

Сирники — про них стільки всього сказано, що мало б виходити у всіх їх готувати. Але факти виглядають зовсім інакше. Не у всіх сирники смажаться ідеально з першого разу. Іноді вони розпадаються, виходять сухими або взагалі не хочуть нормально смажитися.

Сирники потребують уваги до деталей. Тільки в цьому випадку можна гарантувати апетитний результат. З цією метою пропонуємо вам дізнатися про три важливих моменти.

Як приготувати сирники

Найперше треба звернути увагу на якість домашнього сиру. Є різниця, де ви його берете. Буває, що з магазинного нічого не смажиться. Якщо попався неякісний, а в складі є крохмаль, то цей варіант сумнівний для приготування. На превеликий жаль, не всі виробники добросовісно ставляться до приготування кисломолочного продукту.

Другий момент пов’язаний з жирністю сиру. Від 5 до 15% — великий діапазон рекомендацій. Занадто жирний сир не підходить для сирників. В процесі смаження жир почне топитися, тож «красунчики» просто розлізуться по сковороді. Та й занадто знежирений сир теж не рекомендується брати, бо гумовий та сухий смак стане поганим сюрпризом.

Третій важливий момент — цукор. Він може зробити суміш для смаження занадто рідкою. Краще покласти менше цукру в самі сирники, а потім їх притрусити цукровою пудрою чи з’їсти з варенням чи згущеним молоком.

Немає нічого неможливого. Так і з сирниками. Вони будуть смачні, апетитні та гарні, якщо дотримуватись технології приготування.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

16 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

17 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому