Здоров'я

Ці солодкі ласощі дієтологи рекомендують усім жінкам 50+

У період менопаузи та клімаксу переважна більшість жінок стикається з набором ваги та необхідністю уважніше стежити за раціоном. Проте балувати себе теж необхідно: особливо з огляду на той факт, що існують корисні десерти для клімаксу.

За статистикою в перший рік настання клімаксу понад 60% жінок стикаються з появою зайвої ваги. За цей короткий термін цифра на вагах може збільшитися щонайменше на 2-3 кілограми — навіть при дотриманні правильного харчування та регулярних тренувань. Це пов’язано з гормональними змінами в організмі, і навіть з уповільненням обміну речовин.

Як розумієш, для того, щоб залишатися стрункою в клімаксі, доведеться працювати набагато більше, ніж кілька років тому. Особливий акцент фахівці радять робити на достатньо споживання чистої води, а також на коригування раціону. Під час менопаузи та клімаксу потрібно їсти більше овочів та фруктів, а також продуктів, багатих на фітоестрогени.

Солодощі та борошняне під час клімаксу ведуть до більш швидкого набору ваги, ніж раніше. Дієтологи не наполягають на повній відмові від цукру, адже це практично неможливо. Однак краще віддати перевагу не цукеркам, тортам та круасанам, а мармеладу та желе.

Справа в тому, що основним інгредієнтом цих десертів є желатин – натуральне джерело колагену, головного білка в нашому організмі. З віком власні запаси колагену виснажуються, тому солодощі на основі желатину допоможуть подбати про стан волосся, шкіри та нігтів.

В ідеалі мармелад та желе слід готувати в домашніх умовах, додаючи в них фрукти та натуральний сік. Втім, можна знайти гідні десерти серед магазинних варіантів. Головне — не захоплюватися солодким, не забуваючи вписувати його до своєї щоденної норми калорій.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як прибрати вм’ятини з лінолеуми за 30 секунд

Лінолеум — практичний матеріал для підлоги. Його легко вкладати, мити, але від важких предметів та…

14 години тому

Чи можна мити ламінат мийним пилососом

Волога та деревина погано сумісні. Надмірна волога псує натуральний матеріал. У випадку з ламінат ситуація…

15 години тому

Ефективний спосіб нейтралізації запаху сечі з постільної білизни та одягу

Якщо вчасно не впоратися з забрудненням, можлива проблема. Запах ніби в'їдається в волокна та набуває…

17 години тому

Як сушити рушники та килимки, щоб не утворився запах сирості

В ванній кімнаті рушники та килимки постійно знаходяться в використанні, адже ніхто не буде їх…

2 дні тому

Як легко відмити решітку з плити, яка вкрилася товстим шаром жиру

Не дивно, що решітка на кухонній плиті швидко вкривається товстим шаром жиру. Проблема полягає в…

2 дні тому

Чи безпечно залишати пральну машину постійно включеною в розетку

Про пральні машини між експертами, сервісними службами та споживачами постійно точаться розмови та суперечки щодо…

2 дні тому