Краса

Не шампунь і не часте миття: 3 неочевидні причини, з яких волосся стає жирним

Тобі здається, що волосся починає жирніти буквально через годину після миття голови? Не поспішай викидати шампунь чи засоби для укладання – можливо, справа зовсім не в них!

Локони стають жирними через себум, який виробляє шкіра голови – якщо його виробляється занадто багато, то блиску пасм, який зовсім не тішить, позбутися не так просто.

Зазвичай серед головних причин жирності називають занадто часте миття голови, яке змушує шкіру з подвоєною швидкістю відновлювати шар природного жиру, гормональні зміни, часте носіння головних уборів, сушіння занадто гарячим повітрям або нездорову дієту – надмірна кількість жирної та гострої їжі в раціоні.

Впізнала себе? Тоді зрозуміло, як вирішувати проблему в кожному випадку — мити голову рідше, використовувати фен у холодному режимі, вибирати шапки і панами з натуральних матеріалів з дихаючою підкладкою, правильно харчуватися або звернутися до лікаря.

Але якщо ти розумієш, що всі перелічені випадки — не твоя історія?
Ось що думає з цього приводу дерматолог і доктор медицини Ліндсі Зубрицкі, за сторінкою якої в TikTok стежить один мільйон підписників — нещодавно вона розповіла, на які неочевидні причини жирності волосся ми часто не звертаємо уваги.

Причина перша: гребінець

«Найпоширеніша причина в тому, що ви миєте гребінець не так часто, як потрібно», – говорить Ліндсі. За її словами, на зубчиках або щетинках може накопичуватися багато жиру та бактерій, які ти постійно повертатимеш на волосся, роблячи його жирними. Зубрицьки рекомендує мити гребінець не рідше ніж раз на тиждень.

Причина друга: волосся не «дихає» вночі

Гаразд, добре, ми знаємо, що волосся не має легень! Але справа в тому, що якщо ти не розплітаєш косу на ніч або щось одягаєш на голову, то олії, що виробляється шкірою голови, просто нікуди подітися – воно залишається на пасмах, і ти прокидаєшся з жирною головою.

Причина третя: олійки

«Олійки для волосся хороші на кінчиках, але якщо вони потраплять на коріння, то зроблять пасма дуже жирними», — попереджає Ліндсі. Якщо ти не хочеш відмовлятися від цього засобу для догляду, то використовуй його з обережністю — стеж за тим, щоб воно не опинилося на шкірі голови.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

8 години тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

9 години тому

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

1 день тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

1 день тому

Як уникнути набряків: причини їх появи та найкращі методи боротьби

Набряки не найгірше, що може бути, тим паче, якщо ти знаєш, від чого саме вони…

2 дні тому

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

3 дні тому