Краса

Як відновити нігті після акрилу, гелю або просто вихідних на дачі: поради дерматолога

Чи траплялося тобі дивитися на свої нігті після зняття гель-лаку і задаватися питанням, куди поділася їхня колишня краса?

Як пояснює лікар медицини, дерматолог Дана Стерн, нігті псуються через причини, які можна розбити на дві категорії. На ті, що входять в першу, ти впливати ніяк не можеш — йдеться про генетику, вік та хвороби.

Однак набагато частіше руки перестають бути ідеальними через зовнішні впливи, і тоді відновлення нігтів не просто можливе, але і не є чимось складним. Ось що рекомендує робити Дана.

Використовуй гліколеву кислоту

“Доведено, що цей інгредієнт омолоджує ламкі нігті”, – говорить доктор Стерн. Гліколева кислота виконує дві функції: по-перше, вона руйнує дисульфідні зв’язки в кератині, що дозволяє волозі проникати в структуру нігтя, по-друге, вона має відлущувальну дію і видаляє пошкоджені шари пластини, що складаються з мертвих клітин.

Сходи на кухню за олією

«Для зволоження нігтів шукайте продукти, багаті на фосфоліпіди. Дослідження показали, що ці речовини підвищують гнучкість пластин, тим самим допомагаючи боротися із ламкістю», – пояснює дерматолог. Фосфоліпіди удосталь містяться в соняшниковій олії, так що можеш використовувати її в чистому вигляді для догляду за кутикулою або знайти засоби, де вона включена до складу.

Читай етикетки

“Багато так званих зміцнювальних засобів, як і раніше, містять формальдегід або формалін, які дуже шкідливі для нігтів”, – попереджає доктор Стерн. За словами Дани, обидві ці речовини дійсно можуть спочатку зробити пластину міцнішою, але згодом ніготь стане катастрофічно ламкими або навіть відокремиться від ложа.

Виключи з б’юті-рутини ацетон

Як пояснює дерматолог, він сушить ніготь і робить його тендітнішим. Тому ацетон краще замінити на інший засіб для видалення лаку – бажано, щоб він містив зволожуючі інгредієнти.

Використовуй скляну пилочку

“Наждакові пилки залишають мікроскопічні розриви на кінчику нігтя, що призводить до відшаровування”, – говорить дерматолог. Щоб край пластини залишався гладким і рівним, вона рекомендує використовувати скляні або алмазні інструменти.

Одягай рукавички, коли миєш посуд

«Нігті вбирають воду навіть краще за шкіру, — пояснює Дана. — Це створює величезне навантаження на клітини, що, своєю чергою, може призвести до розшарування чи ламкості». Стерн радить користуватися рукавичками, якщо треба мати справу з водою, а ми просто делегувати миття посуду іншим членам сім’ї, для яких «краса нігтів» не така цінна, як для тебе

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

1 день тому

Як зрозуміти, що духи тобі не підходять: 5 основних ознак

Парфум - важлива деталь, яка повинна бути гармонійним продовженням образу в цілому. Іноді саме запах…

1 день тому

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування.…

3 дні тому

8 речей, які треба зробити після тренування, щоб отримати максимум користі

В цій статті оговоримо ми про найважливіший час — 30-90 хвилин відразу після виконання вправ.…

3 дні тому

«Геніальний винахід»: як зробити ароматизатор для шафи за 2 хвилини

Можна не купляти готові ароматизатори, які швидко вивітрюються. Найпростіше зробити їх самостійно. Це настільки просто…

4 дні тому

Решітка на плиті буде сяяти чистотою: засіб від нагару та жиру

На газовій плиті решітка може залишатися чистою тільки в одному єдиному випадку: якщо на ній…

4 дні тому