Здоров'я

Топ-5 корисних солодощів, які можна їсти частіше при схудненні

Захотілось чогось солоденького, але турбуєтеся про свою фігуру? Що ж, не турбуйтеся, бо є солодощі, якими можна тішити себе та зберігати стрункість. У цій статті ви знайдете 5 найкращих з них. Вперед, і побалуйте себе цими частуваннями без почуття провини.

Темний шоколад

Ці чудові ласощі не тільки приємні на смак, але й містять антиоксиданти, які можуть принести користь вашому здоров’ю. Темний шоколад містить вищий відсоток какао, у ньому менше цукру та менше калорій, ніж у молочному шоколаді. Крім того, він може допомогти знизити кров’яний тиск і покращити роботу мозку, що робить його ідеальними солодкими ласощами.

Заморожений йогурт

Якщо ви обожнюєте морозиво, але шукаєте освіжаючу та прохолодну альтернативу, то вам підійде заморожений йогурт. У ньому менше калорій та жиру, ніж у морозиві, а також це відмінне джерело кальцію та білка. Крім того, ви можете прикрасити його свіжими фруктами, горіхами та іншими корисними добавками, щоб зробити його ще більш ситним.

Свіжі фрукти

Що стосується фруктів – це одні з найкращих солодощів, які ви можете їсти, не завдаючи шкоди своїй фігурі. Вони багаті вітамінами, мінералами та клітковиною. Крім того, у них мало калорій та жиру, що робить фрукти ідеальною закускою або десертом. Спробуйте нарізати соковитий кавун або манго, щоб отримати освіжаючі та корисні ласощі.

Домашня гранола

Гранола може бути здоровою та ситною, якщо ви приготуєте її самостійно. Ви можете контролювати інгредієнти та кількість цукру, що входить до неї. Використовуйте цільнозерновий овес, горіхи, насіння та сухофрукти, щоб приготувати смачні та поживні мюслі, якими можна насолоджуватися будь-якої пори дня.

Запечені яблука

Цей десерт простий у приготуванні та вимагає всього кілька інгредієнтів. Просто видаліть серцевину з яблука, наповніть його сумішшю кориці, меду та подрібнених горіхів і запікайте, доки воно не стане м’яким і золотисто-коричневим. Це солодко, смачно та корисно одночасно.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить…

15 години тому

Онколог назвала свій улюблений фрукт, що «знижує ризик розвитку раку»

Онколог і за сумісництвом дієтолог з Вашингтона Ніколь Ендрюс прославилася в TikTok завдяки порадам у…

16 години тому

Ця приправа зменшує симптоми депресії на 42% лише за 4 тижні

Дослідники з Університету штату Арізона виявили, що у людей із надмірною вагою ця приправа здатна…

2 дні тому

Вчені довели, що картопля в мундирі корисніша за рис

Нещодавнє дослідження вчених з Університету Невади показало, що картопля може бути кориснішою за рис, особливо…

5 днів тому

Гімнастика для кишечника: легка розминка, яка допоможе швидко сходити до туалету

Існує багато способів прискорити процес дефекації. Найголовнішими правилами нормального функціонування ШКТ є рекомендована кількість клітковини…

1 тиждень тому

Краща дієта для шкіри та волосся: як схуднути та залишитися красивою

Для краси волосся та шкіри дуже важливо, щоб меню було різноманітним. Саме збалансоване харчування з…

2 тижні тому