Кулінарія

Великоднє панетоне без замішування тіста руками: дуже детальний рецепт

На Великдень випікають традиційну паску. Так робить переважна більшість господинь. Традиції шанувати та берегти треба, але і краплину різноманіття також можна внести. Спробуйте приготувати додатково панетоне. Тісто для нього навіть не треба замішувати руками.

Інгредієнти

Вам потрібно підготувати наступні компоненти:

  • борошно — 630 г;
  • жовтки — 14 шт.;
  • цукор — 200 г;
  • мед — 2 ст.л.;
  • масло — 230 г;
  • молоко — 270 мл;
  • дріжджі — 40 г;
  • сіль — дрібка;
  • ванільні краплі — 3 краплини;
  • краплі рому — 3 краплини;
  • цукати — 250 г;
  • коньяк — 100 мл;
  • гаряча вода — 100 мл.

Як приготувати панетоне

Зверніть увагу, що всі інгредієнти для приготування панетоне повинні бути кімнатної температури. Молоко також підігрійте, щоб воно не було холодним. Якщо воно не пастеризоване, а фермерське, тоді закип’ятіть його.

Цукати беріть будь-які на ваш смак. Залийте їх алкоголем та водою. Накрийте ємність плівкою та лишіть настоюватись протягом 2-3 годин.

В тепле молоко покладіть столову ложку цукру. Пресовані дріжджі розкришіть. Перемішайте. Тепер додайте частково борошно з поданої у рецепті кількості. Перемішайте. Має бути консистенція сметани. Це буде опара. Накрийте рушником або плівкою. Опара має збільшитися вдвічі. На це йде приблизно 15 хвилин.

Залишок борошно просійте. Додайте в нього цукор, дрібку солі. Перемішайте сухі інгредієнти.

Відділіть білки від жовтків. Робіть обережно. Далі жовтки треба збити міксером протягом кількох хвилин. Тепер в них введіть опару та перемішайте лопаткою. Потім її треба перелити до сухих інгредієнтів.

Далі міксером з вінчиками для тіста або у тістомісі перемішайте всі інгредієнти. Так замішується тісто. Воно має бути однорідним. Тільки тоді додайте вершкове масло. Також перемішуйте вінчиками для тіста. Потім введіть мед. Замішування тіста займає приблизно 10-15 хвилин. Накрийте тісто плівкою або рушником. Поставте в тепле місце. Тісто має збільшитися втричі протягом 2-3 годин.

Цукати відкиньте на друшляк. Вмішайте їх в тісто. Додайте кілька краплин ароматизаторів. Міксером з вінчиками для тіста перемішайте все протягом 10 хвилин. Тепер тісто треба розкласти в форми для випікання. Це роблять ложкою, оскільки тісто тягуче. Форми наповнюють на ⅓.

Заповнені форми ще не ставлять в духовку. Вони мають постояти. Накрийте їх. Тісто повинно підійти вдвічі. Тільки тоді можна ставити в гарячу духовку випікати. Температура 180 градусів. Час випікання складає 25-30 хвилин. Орієнтуйтесь на вашу духовку та розмір форми. Чим більша, тим довше треба випікати. Якщо бачите, що верхівки починають швидше готуватись, але середина не пропеклась, накрийте пергаментом.

За бажанням можна зробити глазур та покрити шапочки панетоне. Це дуже гарна та м’яка випічка. Смачного!

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

18 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

19 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому