Краса

5 простих способів відразу зрозуміти, чи будеш ти носити річ чи ні: поради від стиліста

Яким би крутим шоппером ти не була, всіх одного разу наздоганяє паніка в примірочній. І ми говоримо навіть не про екзистенційну кризу «Ні, мій розмір мені більше не підходить», а про хвилини дилеми, коли купити обновку хочеться, але логіка підказує, що ти приймаєш не найвірніше рішення. Як боротися з цим неприємним почуттям та тримати все під контролем? Розбираємось!

Якщо шафа повна речей, а одягти нічого, настав час змінювати підхід до шопінгу на раціональніший. Дотримуючись кількох простих правил, ти навчишся усвідомлено поповнювати гардероб, не витрачаючи на одяг зайві гроші.

Збери 4-5 комплектів

Перед тим як вирушити до магазину, зроби розбір гардеробу. Подумай, які речі вдало комбінуються між собою, збери кілька комплектів. А тепер запиши, чого не вистачає.

Так, якщо в тебе багато «низів», але мало блуз, водолазок або жакетів, можна придбати кілька екземплярів. Уяви, які речі будуть вдало поєднуватися зі спідницями або брюками, які вже припадають пилом у шафі. І вперед, на шопінг!

У магазині не бери все поспіль. Шукай модель, з якою можна скласти від 4-5 луків, використовуючи той одяг, який вже є вдома. З трендами будь обережною: необхідно зрозуміти, чи вдасться грамотно вбудувати їх у свій гардероб.

Пам’ятай про нижню білизну

Купуючи модні топи чи «низи», дівчата часто забувають про це просте правило. Адже стиль і чарівність образу багато в чому залежить від того, наскільки акуратно і трепетно ти ставишся до вибору нижньої білизни. Погодься, навряд чи варто одягати мереживний бюстгальтер під тонку водолазку — враження від образу буде зіпсоване чітким малюнком, що проступає під одягом. Краще купити безшовну нижню білизну, яка буде непомітною під облягаючими речами.

Не забувай про колготки

До світлого обдягу підійдуть колготки тілесного кольору в тон шкіри щільністю трохи більше 8 den. До темних аутфітів вибираємо чорні колготки різної щільності залежно від сезону та тканини.

Подумай про колірну гамму гардеробу

У тебе, напевно, є улюблені кольори одягу, які вигідно підкреслюють відтінок очей, шкіри, волосся, заспокоюють або піднімають настрій. Важливо, вибираючи новий одяг, вбудовувати речі в кольорову гаму, що вже є, — щоб тобі було комфортно.

Але іноді, замислюючись про зміну гардеробу, дівчина прагне по-новому проявити себе. Подумай, якою ти хочеш, щоб тебе бачили оточуючі: м’якою, ніжною чи, навпаки, діловою, рішучою? І наскільки оновлений образ відбиває твій внутрішній світ?

Придивись до взуття

Вирушаючи на шопінг, не забудь заздалегідь розібрати взуттєві полиці! У коробках можуть припадати пилом напівчобітки або кросівки, про які ти давно забула. Але вони чудово впишуться в один із комплектів, які ти складеш, користуючись новими правилами, і тобі не доведеться витрачатися на обновки. Повір, у твоїх архівах точно є чудові знахідки!

Оціни кольорову гаму взуття, подумай, з якими речами його можна комбінувати, чого не вистачає для створення образу. Підбирай одяг під туфлі чи чоботи, а не навпаки! І не забувай про стиль. Взуття має поєднуватися з вбранням і складати з ним цілісний образ, якою б сміливою модницею ти себе не вважала.

Недарма модні експерти радять спочатку підібрати класне взуття, а потім уже вибирати одяг. Так, це ламає стереотипи про шопінг, але найчастіше стильний одяг можна підібрати в недорогих брендах, а от класне взуття доводиться шукати.

Розберися з аксесуарами

Сумочки, клатчі, ювелірні прикраси – чудова база для актуального аутфіту. Відкрий свою скриньку зі скарбами і подумай, яка кольорова гама в них переважає. Якщо любиш золото, не варто купувати жакет чи блузу зі сріблястою фурнітурою. І навпаки, платина і срібло не поєднуються з жовтими гудзиками або клатчем. Це правило відноситься і до дорогоцінного каміння, яке повинно гармоніювати з кольоровою гамою образу.

Щоб не купити зайвого та вдало поповнити гардероб, заздалегідь підготуйся до шопінгу. Проаналізуй, які речі ти вже маєш, і чи можна скласти з них комплекти. Оціни, чого не вистачає та зроби список покупок. Не забувай про нижню білизну.

Звичайно, правило про те, що сумка має потрапляти в тон туфель або шийної хустки, давно забуто.

Але все одно гармонійної взаємодії кольорів ніхто не скасовував. Чіткої схеми використання відтінків немає, але вони повинні поєднуватися між собою.

Пам’ятай, що взуття та аксесуари мають поєднуватися з одягом. Навряд чи ти купуватимеш дорогі чоботи або кольє під сукню: економніше зробити навпаки.

Як тільки ти розбереш гардероб, то вже в примірочній знатимеш, чи варто купувати річ. Твій шопінг стане раціональнішим, а образи — гармонійнішими. І це не так уже й складно — просто спробуй!

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Городники пояснили, для чого додають господарське мило при обприскуванні городини від шкідників

Ми живемо в такий час, що вже мало хто обходиться без обприскування кущів, дерев, городини…

8 години назад

Як приготувати яскравий святковий салат без майонезу: мало хто знає фішку заправки

Пройшли ті часи, коли майже всі салати заправлялися майонезом. Зараз навпаки – більше цінуються салати,…

9 години назад

Городники пояснили, чому гірчить листя салату: знають лише досвідчені

Салат – одна з небагатьох рослин, яким не потрібно багато сонячного світла, високих температур. Здається,…

9 години назад

Альону Савраненко, більш відому як реперка Alyona Alyona, помітили з бойфрендом

Альону Савраненко, більш відому як реперку  Alyona Alyona, прихильники побачили з бойфрендом. Цією інформацією поділився…

9 години назад

Кулінари розповіли, щоб смажена картопля не прилипала до сковорідки: поради на вагу золота

Мало хто з нас не любить смажену картопельку. І дольками, і соломкою, і кільцями, а…

10 години назад

Городники розповіли, які найкращі сусіди картоплі: «зальотних» шкідників не буде

Не секрет, що від близького сусідства деяких рослин одні ростуть краще, а інші, навпаки хиріють…

10 години назад