Лайфстайл

Експерти назвали 3 звички, які допоможуть покращити пам’ять

Експерти з видання Baazar перерахували на первий погляд прості хитрощі, які допоможуть швидко покращити свою пам’ять.

Постійно навчайтеся чогось нового

Це звучить банально, але для нашого мозку немає кращої активності, ніж навчання. У процесі впізнавання нової інформації та навичок у мозку утворюються нові нейронні зв’язки, що в тому числі важливо і для пам’яті. Вчитися можна будь-чому: починаючи від китайської мови, закінчуючи грою в теніс. Головне, щоб безперервно йшло надходження та обробка нової інформації. Освоєння творчих навичок також допоможе покращити пам’ять. Подумайте, що вам давно хотілося. Засвоїти техніку графічного малюнка? Навчитися працювати за гончарним колом? А може, танцювати сальсу? Будь-які активності, що включають отримання та обробку нової інформації, підійдуть. Так що у вас легко вдасться поєднати приємне з корисним.

Спробуйте вести щоденник

Якщо в дитинстві ви вели щоденники, то зараз саме час повернутися до цієї звички (а якщо не вели — то почати). Уміння структурувати думки і висловлювати їх письмово — не тільки корисне для життя, але це ще й відмінне тренування для мозку. Ви можете записувати події дня, свої враження від переглянутих фільмів та прочитаних книг, геніальні ідеї для бізнесу та будь-які інші речі, які приходять вам на думку. Писати можна як від руки в гарному блокноті, так і на комп’ютері або навіть під фото в інстаграм, якщо у вас є бажання поділитися своїми думками з аудиторією. Тільки не плутайте: записати на ходу пару пропозицій у нотатки в телефоні та зробити щоденниковий запис – це різні речі. Важливо спокійно сісти, зосередитись і скласти зв’язний текст,

Слідкуйте за наявністю корисних жирів у раціоні

Збалансоване харчування важливе для роботи не тільки мозку, а й усього організму. Однак саме цьому органу життєво потрібні жири. Звичайно, на білках і вуглеводах ваш мозок теж чудово працюватиме, але не так ефективно. Ключовою та найефективнішою речовиною, яка дійсно здатна вплинути на роботу мозку та когнітивні здібності, вчені назвали омега-3 жирні кислоти. Вони необхідні для побудови мембран у клітинах мозку, а також для запобігання запальним реакціям та зниження окисного стресу. Згідно зі статистикою, дефіцит омега-3 жирних кислот пов’язаний з більш високим ризиком різкого зниження когнітивних здібностей пам’яті з віком.

Омега відносяться до тих речовин, які нескладно отримати з їжі в належній кількості, тому бігти до лікаря і просити призначити БАДи – зовсім не обов’язково. Слідкуйте, щоб у вашому раціоні була присутній жирна риба, горіхи, насіння, авокадо та оливкова олія. Веганам та вегетаріанцям цілком вистачить рослинної складової цього списку.

Сергій Пасевич

Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

Як пофарбувати яйця буряком в простий спосіб

Натурально та яскраво – справжня прикраса великоднього столу! Як пофарбувати яйця буряком? Це простий спосіб…

48 хв. назад

Чому варто додавати лаванду в чай: лікарі назвали 5 причин

Лаванду багато хто звикли сприймати лише як декоративну рослину, здатну покращити інтер'єр і наповнити квартиру…

2 години назад

Як правильно потрібно ділити бульби жоржин: названо головні правила

Жоржини, як відомо, розмножуються бульбами. Тому, коли надворі температура буде + 18-20 градусів, можна висаджувати…

9 години назад

Яскравий салат, який доповнить великодній стіл

Великодній стіл досить багатий. Але смачний, оригінальний, яскравий, як і саме свято, салат без майонезу…

10 години назад

Як правильно садити гладіолуси: квіткарі поділилися порадами

Гладіолуси – це квіти, що здатні прикрасити  своїми різнокольоровими стрілами будь-яку клумбу. Але це за…

10 години назад

Сім продуктів, які обов’язково треба покласти у великодній кошик

За кілька днів більшість українців будуть зустрічати Великдень. У кожному регіоні свої традиції, але збирати…

11 години назад