Кулінарія

3 незвичні способи приготувати смачні пельмені

Основною перевагою заморожених пельменів є ситність та швидкий час приготування. Попередньо їх потрібно зліпити самостійно або придбати готові. Зварені пельмені – найпростіше рішення нашвидкуруч. Проте такий рецепт має свої хитрощі.

Перелік:

  1. Пельмені (350 г).
  2. Рослинна олія (ч. л).
  3. Вода (одна склянка).
  4. Сіль.

Процес приготування:

У каструлю з водою слід кинути заморожені пельмені. Вода повинна закипіти, інакше тісто може злипнутись або порватись. Можна заощадити час, якщо залити заздалегідь в ємність теплу воду з чайника. Для запобігання злипанню пельменів слід додати пару ст. л. рослинної олії, змішаної із сіллю.

У воді не повинно бути занадто багато пельменів, оскільки надлишок замороженого продукту надто охолодить воду. Доведеться чекати повторного закипання, що знову спричиняє ризик порвати пельмені.

Порада від кулінарів: щоб смак і запах пельменів посилився, до бульйону додається склянка води. Потрібно влити воду в той же момент, коли пельмені почнуть спливати. Варити в такій ситуації потрібно трохи довше.

Після закипання додають спеції на смак: зелень, цибуля, перець, лаврушку, часник. Також зварити пельмені можна не просто у воді, а у м’ясному бульйоні. Згодом його можна подати як першу страву.

Приготування не закінчується, коли настав час дістати пельмені з каструлі. Далі потрібно дати стекти зайвій воді, відкинувши їх на сито. В іншому випадку вода дуже скоро виступить, а соус, покладений до пельменів, зісковзне з них. Він краще вбереться в підсохлі пельмені.

Страву краще вживати відразу, а зберігати в холодильнику не більше двох днів.

Смажені пельмені

Ця дуже ситна страва підійде для обіду чи вечері. Як правило, перед жарінням пельменів їх радять обов’язково проварити в окропі близько 5 хвилин.

Цей крок можна пропустити, якщо хочеться спробувати найбільш хрусткі пельмені. До смажених пельменів підійде соус. Його можна купити чи зробити самостійно.

Перелік продуктів:

  • Пельмені (350 г).
  • Масло (6-8 ст. л.).
  • Спеції до смаку.
  • Сметана (380 г).
  • Мариновані корнішони (3-5 шт.).
  • 2 зубчики часнику.
  • Свіжа зелень.

Процес приготування:

Рецепт соусу

Огірки натерти на дрібній тертці і скласти в миску під соус.

Через прес пропустити зубчики часнику. Потрібно дрібно нарізати кріп і в блендері подрібнити петрушку в кашку (можна додати чайну ложку соняшникової олії).

Далі ці продукти слід відправити до миски. Останній крок – додати сметану та ретельно все перемішати. Посолити за потреби. Соус готовий.

Рецепт пельменів:

Сковороду розігріти та одним шаром викласти пельмені. Якщо вони заморожені, краще залишити їх ненадовго за кімнатної температури, щоб уникнути бризок від масла.
Протягом 3-5 хвилин утворюється золотиста скоринка. У цей момент посипати перцем пельмені і кожен перевернути окремо.

З іншого боку почекати скоринку і перемішати. Чекати 3-5 хвилин, перемішати і смажити ще 3-5 хвилин.

Блюдо готове.

Запечені пельмені

Кожен народ має свій особливий рецепт цієї страви. Азербайджанські – дюшбари, як правило, їх ліплять у вигляді трикутників. А варити їх потрібно тільки в баранячому бульйоні.

Узбецькі називаються барак-чучвара, їх роблять у вигляді невеликих квадратиків. Як правило, такі пельмені заправляють кислим молоком. Корейці готують “поу-за”, а ось японці – гедза. У Росії її з’явилися вони у XV столітті.

Інгредієнти:

  • Пельмені (500 г).
  • Сметана – 15-20 % (5 ст. л.).
  • Шинка (100 г).
  • Твердий сир (50 г).
  • Перець (0,5 ч. л.).
  • Вода (400мл).

Процес приготування:

Для початку треба нарізати невеликими шматочками шинку і натерти сир (на дрібній) на тертці. Форму для запікання змастити олією. Потім на дно форми викласти пельмені, далі йде шар шинки. Сметану та спеції змішати у воді та рівномірно залити у форму.

Залишається лише поставити форму в піч і запекти пельмені в духовці (поставити час 30-40 хв) за температури 200 гр. Через 10-15 хв після початку запікання накрити форму фольгою. Після готове блюдо можна діставати.

Кавун Наталія

Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

Останні новиники

Як приготувати мигдальні вафлі та вівсяні оладки: прості рецепти

Сніданок може бути не тільки ситим, а й смачним і вишуканим. Особливо в тому випадку,…

18 хв. назад

Розвіюємо міф: де потрібно ставити орхідею

Не всі поради, які роздають блогери-садівники, працюють насправді. Чимало міфів пов'язано з орхідеєю. Традиційно ця…

48 хв. назад

Маловідомі факти про свиняче сало

Донедавна дієтологи стверджували, що однією з причин зайвої ваги та інших проблем зі здоров'ям є…

1 годину назад

Як можна використовувати в побуті непотрібний шампунь

Іноді при покупці засобу для миття волосся можна припуститися помилки, вибравши не зовсім підходящий варіант.…

2 години назад

Простий рецепт корисної та смачної граноли

Якщо ви хочете почати свій день із корисної та смачної їжі, то вам варто спробувати…

2 години назад

Не викидайте джинси: замочіть їх у цьому розчині, і вони перестають линяти

Усього півгодини - і джинси перестають линяти, можна сміливо їх прати та носити далі. Найбільш…

3 години назад