Кулінарія

Як зробити смак кави гармонійнішим

Кава, за своєю природою, досить гіркий напій. Однак іноді ця нотка виявляється настільки домінуючою, що навіть найзапекліші кавомани не можуть пити її не скривившись.

Якщо кава надмірно гірчить, слід звернути увагу на етикетку. Якщо зерна ставляться до сотру робуста, позбутися інтенсивної гіркоти не вийде. Любителям м’якшого смаку слід вибирати арабіку, або мікс із цих двох сортів.

На смак впливає і ступінь обсмажування. Вона може бути легкою, середньою та інтенсивною. Зерна, що зазнали легкої обсмажування, мають світло-золотистий колір, такий напій майже не гірчить. Однак її ароматність буде дещо нижчою.

В даний час тонкість помелу дозволяє заварювати каву, як у турці, так і безпосередньо у чашці. Однак, як показує практика, при заварюванні в чашці кава виходить гіркою. Повільне варіння в турці позбавляє напій від неприємної гіркуватості, але в той же час робить його більш насиченим і ароматним. Тільки важливо враховувати, що вогонь має бути мінімальним, тому що при інтенсивному кипінні кава підгорить і стане гірчити ще більше.

Зробити напій смачнішим можуть і різні добавки. Як не дивно, але від гіркоти може допомогти сіль. Буквально кілька крупинок на турку здатні повністю змінити смак напою.

Навіть зерна інтенсивної обсмажування набувають м’якого смаку, але насиченість кавового напою при цьому не знижується. Найсмачніше таку каву пити з вершками та невеликою кількістю коричневого цукру.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

21 годину тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

22 години тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому