Лайфстайл

5 продуктів, у яких кальцію більше ніж у кислому сирі

Кальцій – один із тих елементів, який життєво необхідний людині. При нестачі кальцію кістки та суглоби стають крихкими та «пористими», а зуби кришаться, порушується обмін речовин.

Якщо ви хочете заповнити дефіцит кальцію в організмі, не вдаючись до медичних препаратів, вам варто звернути увагу на ці продукти харчування.

Розглянемо продукти рослинного походження за вмістом кальцію.

Мигдаль

1. Мигдаль випереджає всі горіхи за вмістом кальцію. У 100 г мигдалю міститься 266 мг кальцію, а це на хвилиночку, майже 30% від добової норми. Крім того, в мигдалі неймовірна кількість корисних жирів, білка, вітаміну Е та клітковини. Вживання мигдалю сприяє зниженню кров’яного тиску завдяки магнію та марганцю. Єдиний недолік – висока ціна за мигдаль.

Кунжут

2. Кунжут – найдоступніший продукт. У зернах кунжута кальцію більше, ніж у мигдалі. На 50% кунжут складається з олії, тому це дуже калорійний продукт, необхідно враховувати це, якщо ви ведете підрахунок калорій. Щоденне вживання кунжуту заповнює дефіцит кальцію в організмі, оздоровлює кишечник та регулює рівень гормонів. Особливо корисний кунжут для чоловіків: у 1 столовій ложці кунжутного насіння міститься 11 мг цинку.

Бобові (квасоля, нут, сочевиця)

3. Бобові, особливо біла квасоля та сочевиця. У них міститься значна кількість білка, кальцію, клітковини та мікроелементів. Крім цього бобові сприяють зниженню рівня «поганого» холестерину та ризик розвитку цукрового діабету.

Зелень та овочі

4. Листові овочі: капуста, зелень (петрушка, кріп, ревінь, шпинат). У 250 грамах зелені та овочів кількість кальцію може сягати 35% від добової норми. Але є одна маленька особливість – оксалати заважають засвоєнню кальцію. У високо оксалатних продуктах (шпинат і ревінь) до ¼ кальцію не засвоюється організмом. Низькооксалатні продукти – це капуста та її різновиди (пекінська, броколі та кольорова), кріп та петрушка.

Інжир

5. Сушений інжир у порівнянні з іншими сухофруктами містить найбільше кальцію, також у ньому багато антиоксидантів та клітковини, калію та вітаміну К. У 100 г сушеного інжиру міститься 16% від добової норми споживання кальцію.

Матеріал носить ознайомлювальний та рекомендаційний характер, потрібна консультація спеціаліста.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний…

19 години тому

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі.…

21 годину тому

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і…

3 дні тому

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти…

4 дні тому

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість…

5 днів тому

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став…

5 днів тому