Категорії: Краса

Сироватки і креми – чому вони не завжди допомагають позбутися зморшок

Доглядової косметики для обличчя на ринку представлено маса. Кожен може щось вибрати на свій смак та гаманець. Та ще й які гучні назви “цей крем позбавить вас від зморшок”. Проте, як виявляється на практиці, ефект мінімальний, або його зовсім не видно. Це не означає, що крем або сироватка погані – ні, може, навпаки, і для шкіри вони хороші. Але тут варто розуміти: не завжди проблема ховається у шкірі обличчя. Від чого залежить молодість обличчя? Що з цим робити? І чому сироватки чи крем можуть не мати належного ефекту? Давайте дивитись.

Той, хто хоче бути здоровим, частково вже одужує. ”
Д. Боккаччо

Молодість обличчя – що на неї впливає і чому догляд не справляється:

Ми звикли працювати з організмом та обличчям поверхневості, тобто ми бачимо зморшки на обличчі та думаємо, що крем допоможе вирішити проблему. Однак варто розуміти механізм утворення зморшок на обличчі і справа не в шкірних покривах.

Наше обличчя має кілька груп м’язів: мімічні та жувальні. Жувальні, самі розумієте, відповідають за жування, відкривання та закривання рота, тобто вони приводять у дію нижню щелепу. А ось мімічні м’язи обличчя допомагають нам виражати емоції за допомогою міміки. Однак у цих м’язів є свої особливості і кожна група за рахунок цих особливостей впливає на шкіру обличчя.

Як це відбувається:

Якщо ми говоримо про жувальні м’язи, то найбільший вплив має “власний жувальний м’яз”. Цей м’яз починається від вилицьової дуги йде вниз і кріпиться до нижнього краю нижньої щелепи.

  • Відмінність жувальних м’язів від мімічних у тому, що вони кріпляться до кісток. Поверхнева частина жувального м’яза має особливість спазмуватися (від стресу, тривожності та напруги) в результаті такої напруги вона поступово почне скорочуватися у розмірі (зменшуватися). І в результаті вона потягне за собою нижню щелепу – вона зміщується, а маса м’язів в області овалу обличчя та шиї так і залишається. У результаті утворюються такі проблеми з обличчям, як: овал обличчя, що зплив, зморшки в області шиї, набряк обличчя (м’яз має в собі кровоносні судини, чому їх спазм погіршує відтік лімфи), утворюються носогубні складки і брили.

    Характерні риси для напруженого жувального м’яза: ви не можете вільно відкрити рота, при відкритті рота все клацає, рота широко не відкриває, ви часто скрегочите зубами.

  • Мімічні м’язи. Їх на нашому обличчі більше, і вони допомагають нам висловлювати наші емоції. А роблять вони це за рахунок того, що щільно кріпляться до шкіри обличчя одним кінцем або вплітаються у м’язові волокна. Саме за рахунок цього вони максимально рухливі, але і з цієї причини вони часто приходять у стан напруги (сюди ж віднесемо стресу, роздратування, тривожність, велике навантаження, яке ми отримуємо від роботи за комп’ютером). За рахунок цього мімічний м’яз приходить у стан тонусу, а потім починає стискатися, стягуючи за собою шкіру. Так найчастіше утворюються зморшки навколо очей, зморшки навколо губ, зморшки на лобі, куточки губ опускаються вниз. Обличчя загалом починає, хіба що ” опускатися ” вниз.

Саме тому ряд доглядових засобів можуть не справлятися з тими зморшками, які утворені від спазмів м’язів. Саме тому разом із доглядовими засобами дуже важливо використовувати і фейс-фітнес (вправи для оличя), і масаж обличчя. До речі, жувальні м’язи добре розслабляють букальний (пероральний) масаж обличчя.

Залишайтеся красивими та здоровими. Пам’ятайте, що за наявності проблем зі здоров’ям – все ж таки намагайтеся поговорити про проблему зі спеціалістом. Стаття має ознайомлювальний характер.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і…

54 хв. тому

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу…

1 день тому

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів…

1 день тому

Яким має бути догляд за волоссям восени: головні секрети

Восени наші локони зазнають не менших випробувань, ніж у літній період. Як же зберегти волосся…

2 дні тому

Топ-5 продуктів, які мають зігріваючий ефект

Якщо светри, куртки та пальто недостатньо зігріватимуть тебе цієї осені, потрібно «підвищувати градус» зсередини. Мова…

2 дні тому

Потрібно знати ці 4 правила взуттєвого етикету, щоб завжди виглядати доглянутою

Взагалі дебати про будь-які модні правила — це досить складно. У кожному питанні існує тисяча…

5 днів тому